Πάτρα: Aπό Δεκέμβριο πιλοτικά η ελεγχόμενη στάθμευση – Με 0,50 το πάρκινγκ στους 3 παραλ. χώρους

Πάτρα:Aπό Δεκέμβριο πιλοτικά η ελεγχόμενη στάθμευση – Με 0,50 το πάρκινγκ στους τρεις παραλιακούς χώρους

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκαν τα κυκλοφοριακά μέτρα του Δήμου για την ανακούφιση του κυκλοφοριακού φόρτου, ειδικά στο κέντρο της Πάτρας.

Η δοκιμαστική λειτουργία του πακέτου μέτρων αναμένεται σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παύλο Στάμο να ξεκινήσει μέσα στον Δεκέμβριο και η πλήρης, από τις αρχές του νέου χρόνου.

Για τα τρία παραλιακά πάρκινγκ, Γ. Καλεντζώτης, στην Παπαφλέσσα,  αριστερά του κολυμβητηρίου του ΝΟΠ, αριστέρα του Φάρου θεσπίζεται αντίτιμο των 0,50 λεπτών, καθώς για λόγους ασφαλείας θα υπάρχουν φύλακες σε αυτά. από τις 7 το πρωί έως της 10 το βράδυ.

Οι οδηγοί θα χρησιμοποιούν την απόδειξη του αντιτίμου, με επιστροφή, για τη μετακίνησή τους με τα λεωφορεία που θα διατεθούν από τον Δήμο, τον ΟΛΠΑ και το Αστικο ΚΤΕΛ.

Ελεγχόμενη στάθμευση

Το σύστημα θα εφαρμοστεί στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Ζαΐμη – Οθωνος Αμαλίας – Τσαμαδού – Καραϊσκάκη – Ζαΐμη. Θα ισχύει καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή σε δύο χρονικές περιόδους: Πρωινή (από 08:00 έως 14:00) και απογευματινή (από 17:00 έως 21:00), καθώς και Σάββατο από 08:00 έως 14:00.

Η βεβαίωση της ώρας στάθμευσης θα γίνεται με κάρτα (ξυστό) αντί 0,30 ευρώ και για τις δύο ζώνες (πορτοκαλί και πράσινη).

Ο Δήμαρχος Πατρέων επεσήμανε επίσης ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις έχουν πολιτικές ευθύνες για τον εσφαλμένο τρόπου που όως είπε χειρίζονται ζητήματα που αφορούν ευρύτερα την επίλυση του κυκλοφοριακο΄, όπως είναι οι αστικές συγκοινωνίες,  η μη κατασκευή τραμ, η μη ολοκλήρωση της μίνι περιμετρικής.

Επίσης, απηύθυνε προειδοποίηση στον ΟΛΠΑ  να μην εμποδίσει τη Δημοτική Αρχή στο θέμα των πάρκινγκ.

thebest.gr

Σχόλια:

more recommended stories