Πάτρα : 2500 αυτοαπασχολούμενοι έκλεισαν τα μπλοκάκια

Περισσότεροι από 2500 αυτοαπασχολούμενοι που έχουν έδρα την Πάτρα, έσπευσαν μέσα στους πρώτους μήνες του 2017 να κλείσουν τα βιβλία τους και να αποχαιρετήσουν τα περιβόητα «μπλοκάκια».

Το τσουνάμι κλεισίματος βιβλίων γεια τους κατόχους των περιβόητων «μπλοκ» είναι αποτέλεσμα και σε επίπεδο Αχαϊκής πρωτεύουσας των αλλαγών που επήλθαν στον τρόπο φορολογίας τους .

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr πολλοί από αυτούς που «ξεμπέρδεψαν» με τα μπλοκάκια, σπέυδουν να κάνουν έναρξη επαγγέλματος σε γειτονικές χώρες που είναι στην Ε.Ε. και συνεχίζουν την δραστηριότητά τους εμφανιζόμενοι ως εργαζόμενοι από άλλοι χώρα..

Πονοκέφαλος ΕΦΚΑ

Στο μεταξύ στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή Αρχίζουν και κάνουν την εμφάνισή τους περιπτώσεις «αγνοουμένων» ασφαλισμένων ελΈω ΕΦΚΑ .Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα από τους συγγενείς ενός υπερήλικα ο έλεγχος στην ασφάλιση του και αυτό οδήγησε στην αποκάλυψη ότι παρά τα αντιθέτως προβλεπόμενα από τις σχετικές εγκυκλίους με την εφαρμογή του ΕΦΚΑ, αυτός έχει πάψει να είναι ασφαλισμένος από το 2017 παρόλο που για τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία προβλέπεται η καταβολή εισφορών και δωρεάν ασφάλιση

patrastimes

Σχόλια:

more recommended stories