Πάτρα: «Ψάχνουν» υποψήφιους για Δήμο, Περιφέρεια και ψηφοδέλτιο στην τοπική Ν.Δ.

Σκηνικό που παραπέμπει στη θυμοσοφία σύμφωνα με την οποία «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» επικρατεί στην Νέα Δημοκρατία σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, με το  ενδιαφέρον να εστιάζεται τόσο στον «εντοπισμό» προσώπων, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν το νέο κορμό του ψηφοδελτίου για τις  εκλογές , όποτε κι΄ αν γίνουν αυτές, αλλά και για πρόσωπα τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν την επιλογή για να ηγηθούν συνδυασμών για το Δήμο της Πάτρας και την αιρετή περιφέρεια.

Σε ότι αφορά την αυτοδιοίκηση το σκεπτικό  που κυριαρχεί σε κεντρικό επίπεδο, είναι πως ανάλογα με το πως θα έχει διαμορφωθεί το  πολιτικό σκηνικό, θα γίνουν και οι ανάλογες κινήσεις.

Σε περίπτωση που οι εθνικές εκλογές έχουν προηγηθεί και η Νέα Δημοκρατία είναι στην κυβέρνηση, τότε Πάτρα και αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα διεκδικηθούν με υποψηφιότητες  και όρους κόμματος εξουσία. Αυτό σημαίνει πως για το Δήμο της Πάτρας και την αιρετή περιφέρεια  θα υπάρχουν υποψηφιότητες, οι οποίες  θα εκφράζουν αμιγώς το χώρο της Νέας Δημοκρατίας .

Σε αντίθετη περίπτωση – εάν οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση  προηγηθούν των εθνικών εκλογών – τότε η τακτική θα διέπεται από την αρχή των συνεργασιών, αρκεί το αποτέλεσμα να είναι αυτό της ήττας για τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στο Δήμο της Πάτρας όσο και στην αιρετή Περιφέρεια.

Το σκεπτικό πάνω στο οποίο «πατάει» αυτή η πρόθεση, έχει ως αφετηρία ,το ότι αυτό που ενδιαφέρει τους επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το βράδυ της έκδοσης των αποτελεσμάτων στο χάρτη και ιδιαίτερα στη Δυτική Ελλάδα όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει εξαιρετικά μεγάλα ποσοστά, να μην υπάρχει ροζ χρώμα.

Το σενάριο

Με δεδομένο πως θεωρείται από δύσκολο έως απίθανο να είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων ο σημερινός επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Χριστόπουλος, σε συνδυασμό με το ότι ο Ν. Οικονομόπουλος δεν  τυγχάνει της αποδοχής του Κ. Μητσοτάκη, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αναζήτηση νέου προσώπου το οποίο επί του παρόντος δεν είναι υπαρκτό.

Τα πράγματα ωστόσο είναι «απλά» στην περίπτωση που ο κλήρος πέσει στις συνεργασίες. Σε μία τέτοια περίπτωση, η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν θα έλεγε όχι ακόμα και στο να δώσει στήριξη σε υποψήφιο ο οποίος θα έλκει την πολιτική του καταγωγή από τον χώρος της σοσιαλδημοκρατίας (ΠΑΣΟΚ- ΚΙΔΗΣΟ-ΔΗΜΑΡ) αρκεί να διασφαλίζεται πως η επιλογή θα φέρει ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής, τα «απόνερα» θα ακουμπήσουν και την αιρετή περιφέρεια, καθώς στο πλαίσιο του «πάρε – δώσε» η ηγεσία του φιλελεύθερου στρατοπέδου έχει αποφασίσει να ζητήσει στήριξη του δικού της υποψηφίου για την αιρετή περιφέρεια.

Σε επίπεδο προσώπων για την περιφέρεια ο Α. Κατσανιώτης – παρόλο που έχει πλέον τη βουλευτική ιδιότητα – συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να πάρει το χρίσμα, από τη στιγμή μάλιστα που περιπτώσεις όπως αυτές των  Τζαβάρα, Σιαλμά και Καραγκούνη δεν φαίνεται να τραβάνε.

Το ψηφοδέλτιο

Παράλληλα με τα όσα συζητιούνται για τα τοπικοαυοδιοικητικά, στο τραπέζι εξακολουθούν να πέφτουν ονόματα για το ψηφοδέλτιο σε περίπτωση εθνικών εκλογών με το όνομα του Γιάννη Μάκκα να προστίθεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε αυτά που έχουν ήδη ακουστεί και προορίζονται για να αποτελέσουν το νέο αίμα, το οποίο θα εξασφαλίζει την εκλογή και σε επίπεδο Αχαϊας, μιας κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία θα ελέγχεται από τον Κ. Μητσοτάκη.

patrastimes.gr

Σχόλια:

more recommended stories