Πάτρα: Τραγική η κατάσταση στο Κ.Υ. Αγίου Αλεξίου-Μέχρι και 3 μήνες αναμονή για ραντεβού

Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο πρώην ΠΕΔΥ και νυν Κέντρο Υγείας Αγίου Αλεξίου. Τεράστιες οι χρονικές αναμονές για τους ασθενείς που θέλουν να επισκεφθούν ένα γιατρό για εξέταση ή απλώς για να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρος της Ένωσης των γιατρών του πρώην ΠΕΔΥ κ. Μπονάνο, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο Γάμμα και την εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο», η έλλειψη σε γιατρούς είναι τεράστια, καθώς από τους 220 τους οποίους είχε σήμερα το πολυϊατρείο, σήμερα έχουν απομείνει μόνο 68. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, για παράδειγμα, ορθοπαιδικός αλλά και αιματολόγος να υποχρεούνται να βλέπουν 35 άτομα την ημέρα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς.

Μόλις τρεις οφθαλμίατροι υπάρχουν στο Κ.Υ. Αγίου Αλεξίου, ενώ ανάγλυφη την κατάσταση που επικρατεί καταδεικνύει το περιστατικό με οφθαλμίατρο, η οποία μετά από δικαστική απόφαση το δημόσιο αναγκάστηκε να την προσλάβει, αφήνοντάς την όμως απλήρωτη για 10 μήνες, με αποτέλεσμα η γιατρός να μην αντέξει και να υποβάλει την παραίτησή της.

Τεράστια, έως και τρεις μήνες, φτάνει η αναμονή για ένα ραντεβού σε γιατρούς του Κ.Υ. Αλεξίου, έστω και για μια απλή συνταγογράφηση, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να βρίσκονται σε αδιέξοδο και ακάλυπτοι φαρμακευτικά.

Και όλα αυτά, σε μία πόλη που από τις 240.000 των κατοίκων της, το 30%, δηλαδή 73.000 περίπου, είναι ανασφάλιστοι, και η μόνη διέξοδός τους για πρόσβαση στο σύστημα υγείας να είναι μέσω νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.

patrastimes

Σχόλια:

more recommended stories