Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα έγινε η συνάντηση που είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Πατρέων και οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπιρτζή.

Θέμα της συνάντησης ήταν το τρένο και η διέλευση του από το ιστορικό κέντρο της Πάτρας με τον Κώστα Πελετίδη να τονίζει στον υπουργό ότι ο Δήμος ζητά την υπογειοποίηση και όχι την επιφανειακή χάραξη της σιδηροδρομικής γραμής.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με το περιβάλλον της δημοτικής αρχής υπήρξε δέσμευση του υπουργού να παρουσιαστεί το θέμα επί τάπητος σε νέα σύσκεψη που πρόκειται να οριστεί το επόμενο διάστημα, με συμμετοχή στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ και εκπροσώπων φορέων της πόλης.

Ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ANT1 Πάτρας, 105,3 σχετικά με την συνάντηση που έγινε τόνισε ότι οι δύο πλευρές προχώρησαν σε μία γενική κουβέντα, με τον Δήμο να παρουσιάζει τις θέσεις του στον υπουργό.

Ο ίδιος, πάντως, τόνισε σχετικά με το θέμα της υπογειοποίησης του τρένου ότι τα όσα ακούγονται για υπέρογκα ποσά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς υπάρχουν μελέτες που δείχνουν το ακριβώς αντίθετο.

Πάντως, από την πλευρά της κυβέρνησης, υπάρχει πλέον έντονος προβληματισμός για το θέμα της ολοκλήρωσης του έργου.

Μάλιστα, η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο τροποποίησης της πρότασης που ήδη έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόταση που δεν προβλέπει την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής, αλλά τον προσωρινό τερματισμό της στον σταθμό του Αγίου Διονυσίου.

Εκεί που σύμφωνα με την μελέτη θα κατασκευαστεί ο μεγάλος τερματικός σταθμός που θα συνδέει το τραίνο με το παλιό λιμάνι. Η τροποποίηση αυτής της μελέτης αποτέλεσμα των αντιδράσεων που έχουν προκύψει από το σύνολο της πόλης, θα επιτρέψει την συνέχιση της λειτουργίας της γραμμής του Προαστιακού, στην διαδρομή που ήδη κινείται.

patrasevents.gr