Εδώ και αρκετά χρόνια το κτίριο του σχολικού συγκροτήματος, στην πλατεία Βουδ, που κάποτε συστέγαζε το 12ο και 27ο Δημοτικό Σχολείο, έχει γκρεμιστεί.

Στον χώρο υπάρχουν διάσπαρτα κομμάτια από τσιμέντο, χορτάρια, φύλλα από δέντρα και μία πινακίδα που δείχνει ότι αναμένεται η ανέγερση του σχολικού κτιρίου του 12ου Δημοτικού Σχολείου, καθώς το έργο έχει εγκριθεί και το κονδύλι από τον αρμόδιο φορέα έχει κοπεί.

Χωρίς φυσικά να έχει γίνει τίποτα έως τώρα, με τις εργασίες να μην έχουν καν ξεκινήσει. Ο χώρος που ήταν κάποτε το προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος, έχει απομείνει εγκαταλειμμένος και ερειπωμένος.

Χρησιμοποιείται μόνο από ιδιοκτήτες ζώων που πηγαίνουν τα σκυλιά τους εκεί για να αφοδεύσουν ή από κάποιους περαστικούς που κάνουν την ανάγκη τους, ενώ τις νύχτες όπου δεν υπάρχει κάποιο φανάρι και βασιλεύει το σκοτάδι,γίνεται ένα καλό στέκι για αρκετά «ύποπτα» άτομα που κάνουν τα δικά τους.

Μόνο κάποια παγκάκια υπάρχουν στο πάνω μέρος του, από αυτά που είχαν απομείνει στο κάποτε προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος, αλλά και κάποια άλλα που έχουν τοποθετηθεί πρόσφατα, έτσι για τα μάτια του κόσμου.

Πάτρα: Το κάποτε προαύλιο που έχει γίνει αλάνα και θα μπορούσε να ήταν πάρκο! (pics) Πάτρα: Το κάποτε προαύλιο που έχει γίνει αλάνα και θα μπορούσε να ήταν πάρκο! (pics) Πάτρα: Το κάποτε προαύλιο που έχει γίνει αλάνα και θα μπορούσε να ήταν πάρκο! (pics)

Η αλάνα αυτή φυσικά δεν προσφέρεται ούτε για αναψυχή, ούτε για τίποτα άλλο, με τα χόρτα να θυμίζουν «ζούγκλα» και που τα καλοκαίρια θα μπορούσε να αποτελεί εστία ποντικιών και φιδιών.

Βέβαια το προαύλιο του γκρεμισμένου σχολικού συγκροτήματος θα μπορούσε να είχε μετατραπεί σε πάρκο αναψυχής που θα αναβάθμιζε την όλη περιοχή, από την στιγμή μάλιστα που το έργο της ανέγερσης σχολείου,δεν έχει προχωρήσει και δεν ξέρει κανείς αν θα προχωρήσει στη συνέχεια.

Όμως όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους αρμοδίους…

Πάτρα: Το κάποτε προαύλιο που έχει γίνει αλάνα και θα μπορούσε να ήταν πάρκο! (pics) Πάτρα: Το κάποτε προαύλιο που έχει γίνει αλάνα και θα μπορούσε να ήταν πάρκο! (pics) Πάτρα: Το κάποτε προαύλιο που έχει γίνει αλάνα και θα μπορούσε να ήταν πάρκο! (pics) Πάτρα: Το κάποτε προαύλιο που έχει γίνει αλάνα και θα μπορούσε να ήταν πάρκο! (pics)