Προτιμούν να αποποιηθούν τα ακίνητά τους από το να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν οι Πατρινοί, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ειρηνοδικείου της Πάτρας, που δημοσιεύει η “Πελοπόννησος της Κυριακής”.

Όπως γράφει η εφημερίδα καθημερινά δεκάδες Πατρινοί κληρονόμοι απευθύνονται στην υπηρεσία για να προχωρήσουν τη διαδικασία αποποίησης, μη αποδεχόμενοι την κληρονομιά, προτιμώντας να παραχωρήσουν στο Δημόσιο το ακίνητό τους, από το οικονομικό βάρος που συνεπάγεται μια αποδοχή.

Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε η «ΠτΚ», μέχρι και την περασμένη Τετάρτη είχαν κατατεθεί 858 αιτήσεις αποποίησης, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου ο αριθμός τους αναμένεται να ξεπεράσει τις 1.400 και να φθάσει ακόμη και τις 1.500.

Ο λόγος που οι κληρονόμοι επιλέγουν να προχωρήσουν στην αποποίηση είναι ότι υπάρχουν περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα όταν κληρονομείται ένα ακίνητο από συγγενικό πρόσωπο -π.χ. θείος-, που η φορολόγηση φθάνει το 40%, οπότε σε αυτή την περίπτωση ουσιαστικά ο κληρονόμος αγοράζει ξανά το ακίνητό του.

Άλλωστε ακόμα και οι γονείς, μπροστά στον φόβο να φορτώσουν στα παιδιά τους τα χρέη τους, κληρονομώντας τους ένα ακίνητο, αντί να το μεταβιβάσουν απευθείας, τους αφήνουν την επιλογή της αποποίησης κληρονομιάς.

Έτσι, έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που η κληρονομιά και ειδικότερα η ακίνητη περιουσία εκεί που ήταν μία πηγή ασφάλειας και στήριγμα της ελληνικής οικογένειας να έχει μετατραπεί σε μπελά για τους κληρονόμους…

patrasevents.gr