Πάτρα: Τα ραντεβού που έκλειναν δεν ήταν αθώα – Καίνε κόσμο η ατζέντα και οι σημειώσεις

Τα ραντεβού που έκλειναν στους πελάτες δεν ήταν αθώα. Οι 37 γυναίκες και οιο σημειώσεις στην ατζέντα που καίνει πολύ κόσμο!

Μία ακόμη μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Ελληνική Αστυνομία, καθώς εξάρθρωσε δύο μεγάλες εγκληματικές οργανώσεις. Η μία οργάνωση δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Αττική και τη Δυτική Ελλάδα, ενώ η δεύτερη δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη σωματεμπορία και τη γενετήσια εκμετάλλευση γυναικών. Συνελήφθησαν έξι μέλη της πρώτης οργάνωσης και δέκα μέλη της δεύτερης οργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των δύο εγκληματικών οργανώσεων υπήρχε συνεργασία, καθώς η πρώτη προμήθευε την δεύτερη με κοκαΐνη, για να παρέχει στους πελάτες της, μαζί με γυναίκες και ναρκωτικά. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εκμεταλλεύονταν τουλάχιστον 37 γυναίκες, τις οποίες εξέδιδαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ εξακριβώθηκαν 185 περιπτώσεις μεταφοράς των εκδιδόμενων γυναικών στους υποψήφιους πελάτες.

Η πρώτη υπόθεση αφορά στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούταν συστηματικά στη διάπραξη αδικημάτων στο πεδίο των ναρκωτικών. Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν στις 27/2/2019, στην Αθήνα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που οργάνωσαν και υλοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τέσσερις αλλοδαποί άνδρες, ηλικίας 26, 30, 34 και 35 ετών, καθώς και δυο Έλληνες και πιο συγκεκριμένα ένας 52χρονος και μια 41χρονη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση, πώληση και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και παράβαση του νόμου για τα όπλα. Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών πρόεκυψε ότι οι συλληφθέντες με τουλάχιστον ακόμη δεκατέσσερις άγνωστους συνεργούς τους, από αρχές του έτους 2018 είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον 32χρονο αλλοδαπό.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης αναπτύχτηκε στο πεδίο της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κυρίως κοκαΐνης, σε χρήστες της Αττικής και της Αιτωλοακαρνανίας, όπου διακίνησαν τουλάχιστον τρία κιλά και πεντακόσια γραμμάρια κοκαΐνης , αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Επιπλέον, οι δράστες είχαν συγκεκριμένους και διακριτούς ρόλους όπως αρχηγός, διακινητές και αποθηκάριος, ενώ για να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους από τις Αστυνομικές Αρχές χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που άνηκαν σε άλλα πρόσωπα, κυρίως αλλοδαπούς (ghost – phones), καθώς και εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας με την ανταλλαγή μηνυμάτων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αφού επεξεργάζονταν την ναρκωτική ουσία στην οικία του αρχηγού, την διαμοίραζαν σε μικρές ποσότητες, περίπου ενός γραμμαρίου, τις οποίες στη συνέχεια τις απέκρυπταν σε εξωτερικούς χώρους φύλαξης (καβάντζες), απ’ όπου τις μετέφεραν με οχήματά, στα οποία είχαν διαμορφώσει ειδικές κρύπτες.

Σε ότι αφορά στην δεύτερη εγκληματική οργάνωση από την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι ενέχεται στην κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία γενετήσια εκμετάλλευση γυναικών.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν στις 27/2/2019 στην Αθήνα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που οργάνωσαν και υλοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πέντε ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 44, 47, 48 και δυο 61χρονοι, καθώς και πέντε αλλοδαποί και πιο συγκεκριμένα, δυο άνδρες ηλικίας 37 και 42 ετών, καθώς και τρεις γυναίκες ηλικίας 31, 33 και 38 ετών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες συγκαταλέγεται και ο 37χρονος αλλοδαπός αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Επιπλέον συνελήφθησαν και τρεις αλλοδαπές εκδιδόμενες γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε πλημμέληματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράνομη είσοδο και παραμονή στην χώρα. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εκμεταλλεύονταν τουλάχιστον 37 γυναίκες, τις οποίες εξέδιδαν μέσω δέκα επιχειρήσεων με έδρες την Αττική, οι οποίες λειτουργούσαν είτε ως γραφεία ραντεβού, είτε ως κέντρα παροχής υπηρεσιών μασάζ και ήταν εξοπλισμένες με τηλεφωνικά κέντρα.

Την μεταφορά των γυναικών στους υποψήφιους «πελάτες» είχαν αναλάβει δώδεκα μέλη του κυκλώματος στα οποία είχε ανατεθεί ο ρόλος του μεταφορέα – «ταξιτζή» και παράλληλα του «προστάτη» των γυναικών. Ο 37χρονος, είχε οργανώσει και διηύθυνε όλο το εγκληματικό δίκτυο, αναθέτοντας ρόλους, εντάσσοντας καινούρια μέλη και κανονίζοντας τη διανομή των γυναικών ανάλογα με τις απαιτήσεις των πελατών. Τα κέρδη από την εκμετάλλευση των γυναικών είναι μεγάλα καθώς κάθε ραντεβού κοστολογούταν από 70 ευρώ έως 150 ευρώ, ενώ σε καθημερινή βάση πραγματοποιούταν πληθώρα ραντεβού, με τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης σε ορισμένες περιπτώσεις να αγγίζουν το χρηματικό ποσό των 5.000 ανά ημέρα.

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στις οικίες των συλληφθέντων, παρουσία δικαστικών λειτουργών, αλλά και σε σωματικές έρευνες, βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά πλήθος ψηφιακών συσκευών και φορητών ψηφιακών χώρων αποθήκευσης δεδομένων, πλήθος από ατζέντες με σημειώσεις και πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και καρτών σύνδεσης (sim). Επίσης κατασχέθηκαν συνολικά οκτώ αυτοκίνητα, μια μοτοσικλέτα και το χρηματικό ποσό των (25.000) ευρώ, ως προερχόμενα από τη δράση των δύο εγκληματικών οργανώσεων αναφέρει το newsit.

Σχόλια:

more recommended stories