Πάτρα: Σόγια πιάσανε τα πόστα σε φορέα διαχείρισης

[quote_regular name=”” icon_quote=”no”][/quote_regular]Βόμβα μεγατόνων αναμένεται να σκάσει τις επόμενες ημέρες και θα ..πάρει μαζί της ουκ ολίγους οι  οποίοι είναι επιφορτισμένοι μέσω φορέα, με τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων ιδρύματος από το οποίοι εισπράττονται ετησίως χιλιάδες ευρώ από τη μίσθωσή τους σε ιδιώτες.

Η ιστορία κρατάει χρόνια και κατά τα φαινόμενα οι αποκαλύψεις που έρχονται θα είναι εκκωφαντικές καθώς θα περιλαμβάνουν αναφορές για χαρτζιλίκια από επιχειρηματίες που έχουν μισθώσει ακίνητα, τοποθετήσεις μελών των οικογενειών τους στο φορέα που διαχειρίζεται τα έσοδα από αυτά, λοβιτούρες με τις μισθώσεις και πολλά άλλα.

Ιδιαίτερη αίσθηση αναμένεται να προκαλέσει και το γεγονός, πως πίσω από την ιστορία είναι άτομα τα οποία τυγχάνουν ιδιαίτερης εκτίμησης ως προς το γνωστικό τους αντικείμενο, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις προΐστανται και σε άλλους επιστημονικούς τομείς,  η τύχη και η πορεία των οποίων  εξαρτάται από τις αποφάσεις και τις υπογραφές τους.

Οι συγγενείς

Στο «πακέτο» των αποκαλύψεων θα υπάρχει και ειδική αναφορά στο ρόλο που παίζουν χρόνια τώρα συγγενικά πρόσωπα ,τα οποία κατά διαστήματα περνούσαν από επιχειρήσεις στους ιδιοκτήτες των οποίων έχει γίνει μίσθωση ακινήτων του ιδρύματος και οι οποίοι ελάμβαναν δωράκια είτε σε είδος είτε σε χρήμα αξίας ακόμα και άνω των 1000 ευρώ έκαστος.

Είναι πολλά τα λεφτά

Το γεγονός πως ο φορέας διαχείρισης έχει την ευθύνη για την εκμετάλλευση εκ μέρους του ιδρύματος περιουσιακών στοιχείων επί δεκαετίες, τίθεται θέμα για το από πότε έχει ξεκινήσει η ιστορία αυτή, καθώς μόνο από μισθώσεις ακινήτων, τα ετήσια έσοδα ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως μέλη του φορέα  έχουν βουτήξει ουκ ολίγες φορές το χέρι του στο μέλι και σε ότι αφορά τον τρόπο και την επιλογή των φυσικών προσώπων ή των εταιρειών, οι οποίες επιλέγονται για να νοικιάσουν κτίρια ή να παραχωρήσουν ακόμα και την εκμετάλλευσή τους.

patrastimes.gr

Σχόλια:

more recommended stories