Το θέμα με τα αδέσποτα οικόσιτα και τα σκυλιά τέθηκε επί τάπητος στη σύσκεψη των πέντε δημάρχων της Αχαΐας που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί όλους τους δήμους του νομού, άλλον σε μικρότερο και άλλον σε μεγαλύτερο βαθμό, καθώς το φαινόμενο των αδέσποτων σκύλων έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες και το πρόβλημα έχει ενταθεί.

Ειδικότερα μετά το ζήτημα που προέκυψε με το κλείσιμο του σταθμού της Μέριμνας Ζώων του Πανεπιστήμιου Πατρών, το οποίο ως γνωστό αναστέλλει την λειτουργία του, υπάρχει επιτακτική ανάγκη από τους αρμόδιους φορείς να πάρουν μέτρα για την αντιμετώπιση και την μείωση του φαινομένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr, στις προθέσεις της δημοτικής αρχής της Πάτρας, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους δήμους της περιοχής (Αιγιαλείας, Καλαβρύτων, Ερυμάνθου, Δυτικής Αχαΐας) είναι η δημιουργία ενός διαδημοτικού κέντρου για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Λεπτομέρειες πάνω στο ζήτημα όμως δεν έχουν οριστικοποιηθεί, σχετικά με που θα γίνει αυτό το κέντρο και σε ποιο κτίριο. Το κέντρο αυτό, πάντως, εφόσον το όλο σχέδιο προχωρήσει θα μαζεύει όλα τα αδέσποτα των γύρω δήμων, αλλά και της Πάτρας.

Στόχος των δημάρχων είναι να βρουν το αντίστοιχο κονδύλιο, είτε από το κράτος, είτε από την Ε.Ε. για τη συντήρηση του κέντρου, αλλά και για τα πάγια έξοδα του (τροφές, μισθοδοσία προσωπικού κτλ).

Το διαδημοτικό αυτό κέντρο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει, θα είναι σε θέση να δώσει μία λύση στο όλο ζήτημα και θα μειώσει την αυξητική τάση του φαινομένου των αδέσποτων οικόσιτων.