Πάτρα: Στο σφυρί ακίνητα μέσω Εφορίας για κλήσεις και πρόστιμα

Αντιμέτωποι με μια απρόοπτο δυσάρεση έκπληξη βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι πήγαν στην Εφορία προκειμένου να υποβάλουν αίτηση για να εισπράξουν την επιστροφή φόρου εισοδήματος που προέκυψε από την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης.

Χωρίς να έχουν καμία φορολογική εκκρεμμότητα διαπίστωσαν ότι ο ΑΦΜ τους είχε μπλοκάρει, ενώ δεν μπορούσαν να πάρουν ούτε φορολογική ενημερότητα.

Αυτό συνέβη καθώς έχουν δεσμευθεί τα ΑΦΜ τους για ληξιπρόθεσμες οφειλές από απλήρωτες κλήσεις ή πρόστιμα στο Δήμο.

Οπως τόνισε μιλώντας στο Ράδιο Γάμμα και την εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» ο εκπρόσωπος τύπου του Δήμου Πατρέων κ. Αντωνόπουλος, αν και η Δημοτική Αρχή, με εντέλλεσθε του Δημάρχου Κ. Πελετίδη δεν έχουν σταλεί στην Εφορία χρέη των πολιτών από κλήσεις για πρόστιμα, ωστόσο αυτό μπορεί να έχει γίνει από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, τα προηγούμενα χρόνια.

Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι όσοι δεν πληρώσουν ή δε ρυθμίσουν τις οφειλές τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με δεσμεύσεις και κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, ενώ απειλούνται ακόμα και με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων και κινητών περιουσιακών τους στοιχείων.

patrastimes
Σχόλια:

more recommended stories