Πάτρα: Στον εισαγγελέα ο αστυνομικός με το όπλο του οποίου αυτοκτόνησε ο 23χρονο μέσα στο νοσοκομείο

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα της Ασφάλειας Πατρών, προκειμένου να διευκρινιστεί πώς ο 28χρονος άρπαξε το βράδυ της Δευτέρας το όπλο αστυνομικού που τον συνόδευε στο τμήμα επειγόντων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, βάζοντας τέλος στη ζωή του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθη ο αστυνομικός που συνόδευε τον 28χρονο και εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία για πλημμελή φύλαξη, ενώ το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 28χρονος είχε αυτοτραυματιστεί χθες και όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο, συνοδεία αστυνομικού, άρπαξε το όπλο του ένστολου την στιγμή που οι γιατροί τού παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι.

«Άσε με, πάω να …φουντάρω», φέρονται να είναι τα τελευταία λόγια που είπε ο νεαρός σε γείτονά του, σύμφωνα με το patrastimes.

Ο γείτονας είδε τον αυτόχειρα να φεύγει από το σπίτι του σε άσχημη κατάσταση, ημίγυμνος και ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία τον εντόπισε στην περιοχή του ΧΥΤΑ της Ξερόλακας χτυπημένο στα άκρα, αφού μόλις είχε πέσει από ένα βράχο.

Ο Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, Γιώργος Μπαλάσης, επεσήμανε μετά το περιστατικό:

«Δεν το έχουμε πει απλά. Το έχουμε διατυμπανίσει χρόνια τώρα σε κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες, sites βουλευτές, κυβερνητικά στελέχη, πολιτική και φυσική ηγεσία ότι η Αστυνομία δεν έχει καμία δουλειά να κάνει διακομιδές ψυχασθενών. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ασθενείς και πρέπει να τους διαχειρίζονται εξειδικευμένοι γιατροί και νοσηλευτές. Κανείς άλλος. Αλλά μάταια. Να τα αποτελέσματα».

Σχόλια:

more recommended stories