Πάτρα: Στη «φάκα» κύκλωμα μαστροπών στην Πάτρα

Το κύκλωμα είχε εγκαταστήσει στην Αττική δέκα επιχειρήσεις εξοπλισμένες με τηλεφωνικά κέντρα, μέσω των οποίων κλείνονταν τα «ροζ» ραντεβού

Με μια οργανωμένη επιχείρηση που εκτελέστηκε σε περιοχές της Αθήνας, εξαρθρώθηκε ένα πολυμελές κύκλωμα Ελλήνων και αλλοδαπών οι οποίοι έφερναν στην Ελλάδα νεαρές γυναίκες με οικονομικά προβλήματα από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη και τις προωθούσαν στην πορνεία μέσω γραφείων ραντεβού και ινστιτούτων μασάζ. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, τις χρησιμοποιούσαν ως «βαποράκια» για να παραδίδουν σε επιλεγμένους πελάτες μικροποσότητες ναρκωτικών.

Το κύκλωμα είχε εγκαταστήσει στην Αττική δέκα επιχειρήσεις εξοπλισμένες με τηλεφωνικά κέντρα, μέσω των οποίων κλείνονταν τα «ροζ» ραντεβού για 37 γυναίκες από Αλβανία, Ρουμανία, Ουκρανία και Μολδαβία, οι οποίες πληρώνονταν με 70 ως 150 ευρώ από τους πελάτες, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων παρακρατούσαν οι μαστροποί. Ήταν δε τόσο πολλά τα ραντεβού σε καθημερινή βάση, ώστε υπολογίζεται ότι η εγκληματική οργάνωση αποκόμιζε ως και 5.000 κάθε ημέρα!

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Πατρών διπίστωσαν ότι “εγκέφαλος” του κυκλώματος ήταν ένας 37χρονος αλλοδαπός που ανέθετε ρόλους στους συνεργούς του και κανόνιζε την διανομή των γυναικών, ανάλογα με τις απαιτήσεις των πελατών. Μαζί του συνελήφθησαν άλλοι τέσσερις αλλοδαποί, δυο άνδρες ηλικίας 37 και 42 και τρεις γυναίκες 31, 33 και 38 χρόνων, αλλά και πέντε Έλληνες ηλικίας 44, 47, 48, 61 και 61 χρόνων. Όλοι είχαν ρόλο μεταφορέα, αλλά ταυτόχρονα και «προστάτη» των γυναικών και χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που άνηκαν σε άλλα πρόσωπα για να μην εντοπίζονται.

Κατά τις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί στα σπίτια των συλληφθέντων και στους ίδιους, βρήκαν πλήθος ψηφιακών συσκευών αποθήκευσης δεδομένων και φορητών USB, πλήθος ατζέντες με σημειώσεις και συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ενώ κατασχέθηκαν οκτώ αυτοκίνητα, μια μοτοσικλέτα και 25.000 ευρώ.Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Σε βάρος τριών αλλοδαπών εκδιδόμενων γυναικών σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα αναφέρει το Πρώτο Θέμα.

Σχόλια:

more recommended stories