Πάτρα: Στα “κάγκελα” οι δικηγόροι για το νέο Ασφαλιστικό – “Μας καταστρέφουν”, λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου

Σε πανελλαδική αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν από σήμερα, Τρίτη 12 Ιανουαρίου έως και την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, οι δικηγόροι όλης της Ελλάδος και της Πάτρας, μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και στον Υπουργό Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλο, εξαπέλυσε μέσω του PatrasTimes.gr o πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας, Νίκος Παπάκος, ο οποίος δήλωσε:

«Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που καταστρέφει τον μικρό και μεσαίο δικηγόρο. Μας καταργεί. Μας λέει φύγετε και πηγαίνετε να γίνεται υπάλληλοι αλλού. Είναι απαράδεκτο για πρώτη φορά αριστερά. Μας επιβάλει εισφορές στο τριπλάσιο ή στο πενταπλάσιο».

Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο η αποκάλυψη του κ. Παπάκου, ότι το 40% των δικηγόρων της Πάτρας, που εκτιμώνται στους 750, είχε υπαχθεί σε ρύθμιση για την κάλυψη των ασφαλιστικών του εισφορών, με τα προηγούμενα ισχύοντα.

«Θα φύγουμε για τη Βουλγαρία, δε γίνεται αλλιώς, προσέθεσε σε έντονο ύφος ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου οι δικηγόροι θα συγκεντρωθούν το μεσημέρι στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία στη Βουλή. Tην ημέρα της συγκέντρωσης θα μείνουν κλειστά τα δικηγορικά γραφεία και όλοι οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας.

Όπως αναφέρεται «οι δικηγόροι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις σημερινές, ήδη βεβαρημένες ασφαλιστικές εισφορές και μια νέα επιβάρυνσή τους, σε συνδυασμό με τις υπέρογκες φορολογικές υποχρεώσεις, θα οδηγήσουν σε μηδενισμό του εισοδήματός τους και θα αυξήσουν τις ροές εξόδου από το δικηγορικό επάγγελμα».

Εξάλλου, από χθες ξεκίνησαν οι δίωρες στάσεις από τις 9.00 π.μ. έως τις 11.00 π.μ, που προκήρυξε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Οπως αναφέρει η ΟΔΥΕ επισημαίνει σε ανακοίνωσή της:

“Τα προβλήματα τα οποία προκύπτουν είναι κυρίως από την έλλειψη προσωπικού, που πήρε «τραγικές διαστάσεις μετά την ψήφιση των μνημονιακών νόμων (υπερχρεωμένα νοικοκυριά, νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας κ.λπ.)».

Η ΟΔΥΕ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της εξαγγελίας για πρόσληψη 690 νέων υπαλλήλων με διαφανείς, αξιοκρατικές και σύντομες διαδικασίες, που πάντως δεν αντιμετωπίζουν τα τεράστια και οξυμένα προβλήματα σε προσωπικό, ενώ σημειώνει ότι οι κενές οργανικές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων ανέρχονται σε 3.200.

Επίσης, εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πρόθεση της κυβέρνησης «να ξηλώσει ό,τι έχει απομείνει από συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα (αύξηση εισφορών, ορίων ηλικίας και μείωσης συντάξεων)».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος υπενθυμίζει ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν θα συμμετέχουν στις διαδικασίες πλειστηριασμών σε βάρος της πρώτης κατοικίας».

patrastimes.gr

Σχόλια:

more recommended stories