Πάτρα: Στήθηκε στην πλατεία Γεωργίου το διαβητικό χωριό

[quote_regular name=”” icon_quote=”no”][/quote_regular]Για πρώτη φορά η Πάτρα φιλοξενεί από χθες το Διαβητικό χωριό με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, όπως έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη, τα Ηνωμένα Έθνη και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ) σε μια προσπάθεια ενημέρωσης πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης επιπλοκών του σακχαρώδη Διαβήτη.

Δράσεις διαξάγονται  στην πλατεία Γεωργίου στις 13-14-15 Νοεμβρίου, με σκοπό την εγρήγορση των πολιτών και την ευαισθητοποίηση του κοινού καθώς συντελούν  στην αποτροπή του στιγματισμού των ατόμων που πάσχουν από τη συγκεκριμένη πάθηση.

Το Διαβητικό χωριό στηθηκε μετά τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με το Δήμο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Πατρών όπως επίσης σ αυτό συμμετέχουν και τοπικοί φορείς.

Το Επιστημονικό πρόγραμμα του «Διαβητικού Χωριού» πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο PatrasPalace σε δύο αίθουσες, μία για το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και μία για το Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2.

Σε κάθε αίθουσα υπήρχαν  3 γενικές θεματολογίες όπου για την κάθε γενική θεματολογία θα αναπτύσσονται 2 «επεξηγηματικά» θέματα από Ειδικούς Επιστήμονες

«Διαβητικό» Χωριό 2015

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ:

ΒΥΘΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΣΠΕΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗ, ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΠΟΔΙΟΥ, ΓΛΥΚΟΖΥΛΙΟΜΕΝΗ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΝΗ.

Η συμμετοχή όλων των πολιτών είναι απαραίτητη και η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων και των οικογενειών τους  που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι στην Ελλάδα  και στο εξωτερικό, ένα παράδειγμα μας φανερώνει πως στις Ηνωμένες Πολιτείες  εκτιμάται ότι δαπανώνται κάθε χρόνο περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια για τις παθήσεις του διαβητικού ποδιού, με το συνολικό ετήσιο κόστος του σακχαρώδη διαβήτη να αγγίζει τα 116 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη λύση του περιορισμού των επιπλοκών του σακχαρώδη διαβήτη. Τέτοιες δράσεις όπως το Διαβητικό χωριό βοηθούν στην πρόληψη και στην αποφυγή δυσάρεστων συνεπιών. Προσέχοντας το σάκχαρο αποφεύγουμε τις αιματηρλες συνέπειες των επιπλοκών που επηρεάζουν το άτομο τόσο σε προσωπικό επίπεδο τόσο και σε κοινωνικό. Ακόμη και η  οικονομικότερη διαχείριση του διαβήτη  για ένα οργανωμένο Κράτος είναι η ρύθμιση του ασθενούς.

tempo24.gr

Σχόλια:

more recommended stories