Η αντίληψη της δημοτικής αρχής σε ότι αφορά το κυκλοφοριακό είναι η θέσπιση έμμεσων εμποδίων που θα λειτουργήσουν ανασταλτικά στους οδηγούς των αυτοκινήτων στο να μετακινούνται με το Ι.Χ. τους στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας.

Σκοπός της δημοτικής αρχής είναι να γίνει συνείδηση στους Πατρινούς ότι στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας, δηλαδή, σε μία απόσταση που εκτείνεται από την Αράτου και φτάνει κοντά στην Τριών Ναυάρχων, η καλύτερη δυνατή μετακίνηση θα είναι, είτε με δίκυκλα μηχανάκια και ποδήλατα, είτε με τα πόδια.

Αυτό βέβαια δεν είναι καθόλου εύκολο να επιτευχθεί. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή, αργά αλλά σταθερά βήματα προς μία τέτοια κατεύθυνση και φυσικά έργα που να προσανατολίζονται σε ένα τέτοιο σκεπτικό. Πάνω σε αυτό η δημοτική αρχή θέλει να σχεδιάσει όσους γίνεται περισσότερους πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους, σε δρόμους ή και σε σημεία του ιστορικού κέντρου της Πάτρας.

Προς τα εκεί κινείται ο σχεδιασμός για την πεζοδρόμηση ενός μεγάλου μέρους της Υψηλάντου και η δημιουργία ποδηλατόδρομων στην Καραϊσκάκη, πέρα από την αναμενόμενη πεζοδρόμηση της Μαιζώνος που θα ξεκινήσει από το νέο έτος.

Ανακοινώσεις όταν ολοκληρωθούν οι τεχνικές μελέτες

Λεπτομέρειες του σχεδιασμού των πεζοδρομήσεων και των ποδηλατοδρόμων που είναι να γίνουν στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από την δημοτική αρχή, όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές τεχνικές μελέτες. Το σίγουρο είναι ότι η δημοτική αρχή θέλει όσο γίνεται λιγότερα αυτοκίνητα στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας.

«Θέλουμε να μάθουν οι Πατρινοί να περπατούν ή να μετακινούνται με το ποδήλατο τους και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αφήνοντας το αυτοκίνητο τους στα πάρκινγκ της παραλιακής ζώνης» τονίζει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Δήμου στα ΜΜΕ, Ανδρέας Αντωνόπουλος.

«Για μας αυτό είναι το ζητούμενο. Να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών της Πάτρας και γίνει πιο όμορφη η πόλη».

patrasevents.gr