ΠΑΤΡΑ: Σε επιφυλακή η τοπική Αστυνομία για την πορεία του Πολυτεχνείου – Έντονη ανησυχία για επεισόδια

[quote_regular name=”” icon_quote=”no”][/quote_regular]Έντονη ανησυχία επικρατεί στους κόλπους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαίας για το ενδεχόμενο εκτεταμένων επεισοδίων στις εκδηλώσεις για τη σημερινή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συσκέψεις είναι συνεχείς στο αστυνομικό μέγαρο της οδού Ερμού κατά τις οποίες η ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. έχει κληθεί να εκπονήσει ειδικό σχέδιο ώστε να αποτραπούν τυχόν επεισόδια και έκτροπα κατά τη διάρκεια των συλλαλητηρίων που θα γίνουν αύριο το απόγευμα.

Να σημειωθεί πως το ραντεβού έχει δοθεί για σήμερα Τρίτη 17 Νοεμβρίου, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου από φορείς, φοιτητές και συλλογικότητες, ενώ την ίδια ώρα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση και στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου με αντίστοιχη ανακοίνωση θα συμμετέχουν σε αυτή και αντιεξουσιαστές.

Πάντως, όπως αναφέρουν πηγές του tempo24, από την Αστυνομία αποφασίστηκε και φυλάσσονται στην Πάτρα ακόμα με περισσότερη προσοχή, πολιτικοί στόχοι, μετά και τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι, ενώ όλοι οι αστυνομικοί είναι σε επιφυλακή προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επιθέσεις.

Επιπλέον “στόχοι” που θα είναι υπό συνεχή επιτήρηση είναι το Βρετανικό Υποπροξενείο στη συμβολή των οδών Όθωνος Αμαλίας και Γκότση, το Ιταλικό στην οδό Γερμανού, το δικαστικό μέγαρο καθώς και γραφεία πολιτικών κομμάτων και βουλευτών.

Παράλληλα, οι εκτιμήσεις και οι πληροφορίες των αρμοδίων αξιωματικών κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι ομάδες αντεξουσιαστών θα προσπαθήσουν να προκαλέσουν γενικευμένα επεισόδια στο κέντρο της πρωτεύουσας και αυτά να επεκταθούν και σε άλλες πόλεις ανάμεσά τους και στην Πάτρα.

Ενδεικτικό εξάλλου των προθέσεων του αναρχικού-αντεξουσιαστικού χώρου είναι κείμενο των φυλακισμένων Νίκου Ρωμανού και Παναγιώτη Αργυρού που αναρτήθηκε την 11η Νοεμβρίου στο διαδίκτυο και προσκαλεί σε εκρηκτικό ξεσηκωμό του αναρχικού χώρου. Οι Ρωμανός – Αργυρού απευθύνουν κάλεσμα για «μαύρο» Δεκέμβρη, έναν “μήνα συντονισμένων δράσεων”.

tempo24.gr

Σχόλια:

more recommended stories