Πάτρα: Πως θα αλλάξει ο καιρός από τις επόμενες ώρες – Δείτε αναλυτική πρόγνωση

Πάτρα: Πως θα αλλάξει ο καιρός από τις επόμενες ώρες – Δείτε αναλυτική πρόγνωση

Η χώρα το ερχόμενο Σ/Κ θα χωριστεί σε μια δυτική όπου ο καιρός θα είναι πιο βροχερός και μουντός και σε μία ανατολική όπου κατά πάσα πιθανότητα δεν θα επηρεαστεί από κάποια φαινόμενα παρά θα έχει να κάνει με πολύ ισχυρούς ΝΝΔκούς ανέμους (8-9bf ριπές) ,που θα προκαλέσουν ζητήματα σε θαλάσσιες αλλα και σε ηπειρωτικές περιοχές υπήνεμες,όπου ο άνεμος αυτός λειτουργεί ώς καταβάτης.

Μάλιστα σε υπήνεμες στο ΝΝΔκο ρεύμα περιοχές της Κρήτης θα παρουσιαστούν αρκετά υψηλότερες θερμοκρασίες σε σχέση με τις κλιματικές τιμές της περιόδου αυτής.

Η μεταβολή αυτή θα συνοδευτεί και από την έλευση αφρικανικης σκόνης,οπότε δεν αποκλείεται να σημειωθούν και κάποιες λασποβροχές στη Δ-ΝΔ χώρα μέσα στο Σάββατο.

Διαβάστε επίσης: ΕΓΙΝΕ ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ – ΕΚΛΑΙΓΑΝ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ SUPERMARKET ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ: Γιατρός εναντίον πελάτη σε ταμείο!

Εκτίμηση Για Τα Δυτικά: Πιο συγκεκριμένα,ήδη από την Παρασκευή θα υπάρξουν απ’το ξεκίνημα της ημέρας κάποιες νεφώσεις οι οποίες όσο θα βαδίζουμε προς το απόγευμα αργά και το βράδυ θα γίνονται ολοένα και πιο πυκνές.

Τότε υπάρχει και η πιθανότητα για κάποιες πρώτες ασθενείς βροχές στα πολύ βορειοδυτικά τμήματα.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι πιο μουντός σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη,ενώ θα εκδηλωθούν βροχές,οι οποίες όσο πιο Βορειοδυτικά βρισκόμαστε τόσο πιο πολλές θα είναι και πιο έντονες.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι σαφέστατα πιο βροχερός σε όλα τα δυτικά με ισχυρές βροχές να εκδηλώνονται καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας.

Σαφώς πιο μεγάλα ύψη βροχής απ’ότι το Σάββατο.

Οι άνεμοι θα πνέεουν ισχυροί Νότιοι-Νοτιοδυτικοί με εντάσεις των 7 πρόσκαιρα και 8bf στο Νότιο Ιόνιο.

Ο υδράργυρος θα υποχωρήσει το Σάββατο με τη θερμοκρασία να αγγίζει στα πεδινά-παραθαλάσσια τους 19-20oC.

Ίσως έχουμε και λίγο πάνω από 20oC,σε πιο τοπικό όμως επίπεδο.

Την Κυριακή ίσως υπάρξει μια ελαφρά πτώση λόγω του πιο βροχερού και μουντού καιρού και έτσι ίσως έχουμε και κάποιες χιονοπτώσεις στα πολύ ορεινά τμήματα στην βορειοδυτική χώρα.

Εκτίμηση για την Πάτρα:

Όσον αφορά την Πάτρα,ήδη από την Παρασκευή θα αρχίζει να αισθάνεται ότι κάτι αλλάζι στον καιρό ,αφού θα αναπτυχθούν κάποιες τοπικές νεφώσεις οι οποίες με την πάροδο της ημέρας ολοένα και θα πυκνώνουν για να φτάσουν το βράδυ να έχουν καλύψει σχεδόν ολόκληρο τον ουράνιο θόλο της πόλης.

Το Σάββατο θα βρεί την Πάτρα με πιο μουντό καιρό,περισσότερη συννεφιά και αφρικανική σκόνη.

Θα εκδηλωθούν και κάποιες βροχές αλλά δεν θα είναι έντονες στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.

Ίσως αυτές έχουν περιεκτικότητα σε σκόνη.

Τώρα όσο θα βαδίζουμε προς το βράδυ και την αλλαγή της ημέρας με την Κυριακή ολοένα και θα ενισχύονται και η Κυριακή θα είναι αισθητά πιο βροχερή ημέρα με πιο μεγάλα ύψη υετού.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες μέσα στο Σ/Κ θα διαμορφωθούν κάπου στους 19-20oC,ενώ οι άνεμοι θα πνέεουν νοτιοι-νοτιοδυτικοί 4-5 και στον Πατραϊκό τοπικά και 6bf.

Τάση επόμενης εβδομάδας:

Η τάση εξακολουθεί να θέλει την επόμενη εβδομάδα βροχερή και λίγο πιο ψυχρή με φαινόμενα κατά περιόδους σε όλα τα δυτικά ενώ δεν αποκλείεται προς το τελευταίο,ημερολογιακά Σ/Κ του φθινοπώρου να μας επισκεφθεί ένα αρκετά οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα δώσει βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Επιμέλεια Πρόγνωσης:Νικόλας Σερέτης (Nick-Stormlover)
Ρωμανός Πατρών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΕΔΩ

thebest.gr

Σχόλια:

more recommended stories