Τοξικομανείς προχωρούν σε χρήση ηρωίνης και ουσιών σε δημόσια θέα, σοκάροντας τους περαστικούς.

Το σκηνικό γίνεται σε καθημερινή βάση στους περιβάλλοντες χώρους των δύο μεγάλων νοσοκομείων της Πάτρας, στον Άγιο Ανδρέα και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Νεαροί και μεγαλύτεροι τοξικομανείς προχωρούν σε χρήση, έχοντας τα όργανα που απαιτούνται για την διαδικασία, κολλημένα στα χέρια τους,αδιαφορώντας αν τους κοιτάζουν, μένοντας στον κόσμο τους για ώρες.

Άλλες φορές πάλι, τρεκλίζοντας, μη μπορώντας να σταθούν στα πόδια τους ζητούν ελεημοσύνη και βοήθεια από όσους συναντούν στο πέρασμά τους και δεν είναι λίγες οι φορές που προκειμένου να τους πείσουν για το έλεος που πρέπει να δείξουν, τους επιδεικνύουν τις πληγές τους από τις βελόνες.

Οι χώροι γύρω από τα δύο νοσοκομεία έχουν γίνει στέκι τους. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο συχνάζουν γιατί πολλοί από αυτούς είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα της μεθαδόνης.

Από την άλλη, το Νοσοκομείο του Άγιου Ανδρέα συχνάζουν ειδικότερα τις απογευματινές ώρες, καθώς τους βολεύει, αφού τα γύρω μέρη είναι σκοτεινά και αφύλακτα. Όσο για τις υπόλοιπες ώρες της μέρας;

Στην πλατεία Όλγας, όπου εκεί δίνουν πολλά από τα ραντεβού τους για τις παράνομες συναλλαγές τους, βολτάροντας στη συνέχεια στους γύρω δρόμους του κέντρου, ζητιανεύοντας για «ψιλά».

Ενίοτε, αν τους “ρίξουν” στις συμφωνίες και στις συναλλαγές, τσακώνονται και μεταξύ τους ακόμα, ρίχνοντας καμιά μπουνιά. Και η μέρα τελειώνει για να ξετυλιχθεί το ίδιο σκηνικό την επομένη πάλι από την αρχή…

patrasevents.gr