Πάνω από 1.380 πολίτες της Πάτρας χρησιμοποιούν καθημερινά την περιοχή της Πλαζ και τον χώρο κοντά στο έλος της Αγυιάς για να γυμναστούν και να κάνουν την άσκηση τους.

Τον παραπάνω αριθμό δείχνει έρευνα που γίνεται από τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής, Θάνο Ζάκα, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Υπαίθριων Αθλημάτων (ENOS-European Nature Outdoor Sports).

Η έρευνα αυτή θα παρουσιαστεί σε δύο χρόνια από τώρα σε διεθνές αθλητικό συνέδριο και αποτυπώνει την δυναμική που έχει ο χώρος του πρώην κολυμβητηρίου, κοντά στο έλος της Αγυιάς και γενικότερα η περιοχή της Πλαζ, ενώ ταυτόχρονα δείχνει και το αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών γιαφυσικούς και δωρεάν χώρους άθλησης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» η μελέτη του κ. Ζιάκα επικεντρώνεται στα δύο αυτά σημεία (στο πρώην κολυμβητήριο και στο έλος της Αγυιάς), ενώ έγινε με βάση του συστήματος καταγραφής της, σε συνηθισμένες μέρες και με φυσιολογικές καιρικές συνθήκες.

Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα πάντα με τον καθηγητή, δεν προβλέπεται να διαφοροποιηθούν στο μέλλον, εκτός κι αν βελτιωθούν τα γήπεδα αθλοπαιδιών (ταρτάν, μπασκέτες, γήπεδα τένις, ηλεκτροφωτισμός κ.ά.), αλλά και ο χώρος του ερειπωμένου κολυμβητηρίου.

patrasevents.gr