Η παράνομη στάθμευση και η διέλευση οχημάτων σε πεζόδρομους της Πάτρας, είναι ένα φαινόμενο που σε αυτή τη πόλη δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ.

Πρόκειται για μία νοοτροπία που διέπει αρκετούς Πατρινούς οδηγούς πουκοιτάνε να βολέψουν την πάρτη τους, γνωρίζοντας ότι αυτό θα δυσκολέψει και θα θέσει σε κινδύνους τους συμπολίτες τους.

Καθημερινά, περνώντας κανείς από τους πεζόδρομους της Πάτρας, ανέμελος και ήσυχος, κινδυνεύει να πατηθεί από οδηγούς δικύκλων που περνούν από εκεί επειδή τάχα έχουν δουλειές, ενώ υπάρχουν φορές που αναπτύσσουν και μεγάλες ταχύτητες.

Όπως για παράδειγμα, έκανε το πρωί της Δευτέρας δικυκλιστής που περνώνταςανάμεσα σε πεζούς στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, έτρεχε λες και βρισκόταν σε… εθνική οδό, πηγαίνοντας από το ύψος της Βότση προς την πλατεία Γεωργίου.

Ίδια κατάσταση και στην Κανάρη, όπου εκεί πέρα από τα αυτοκίνητα ιδιωτών και επιχειρήσεων, βλέπει κανείς να παρκάρουν παράνομα στον κατά όνομα πεζόδρομο, ακόμα και αυτοκίνητα του δημοσίου.

Όπως έγινε το πρωί της Δευτέρας όπου όχημα του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης είχε σταθμεύσει στον πεζόδρομο, στο τμήμα μεταξύ Κορίνθου και Καραϊσκάκη αγνοώντας ότι απαγορευόταν. Και όλα αυτά ενώ την ίδια περίπου ώρα η τροχαία αφαιρούσε τις πινακίδες από οδηγούς που είχαν παρκάρει στην αντίθετη επιτρεπόμενη πλευρά, στην οδό Αθανασίου Διάκου…

patrasevents.gr