Πάτρα: Μεγάλο το ενδιαφέρον για ενοικιάσεις τύπου Airbnb

Η λογική της ενοικίασης κατοικιών με τη μέθοδο Airbnb κερδίζει συνεχώς έδαφος την τελευταία διετία και στην Ελλάδα και φαίνεται πως ήρθε η ώρα η λογική αυτή να επεκταθεί και στους επαγγελματικούς χώρος.

Ήδη στην Αθήνα επαγγελματικοί χώροι οι οποίοι μάλιστα είναι και εξοπλισμένοι με υπολογιστές, τηλεφωνικά κέντρα, υποδομή για παρουσιάσεις ακόμη και με προσωπικό όπως γραμματείς είναι διαθέσιμοι προς ενοικίαση για ενδιαφερόμενους επαγγελματίες.

Οι μισθώσεις μάλιστα γίνονται ημερησίως ή μηνιαίως ακόμη και με την ώρα, ανάλογα με αυτό που εξυπηρετεί τον πελάτη και το κόστος υπολογίζεται ανάλογα με τις υπηρεσίες που θα αξιοποιήσει ο πελάτης-εταιρεία και ασφαλώς και τον αριθμό των εργαζομένων που θα φιλοξενηθούν στους χώρους αυτούς. Πρόκειται ως φαίνεται για μια ευκαιρία για πολλά μικρά γραφεία, από 500 έως 1.500 τ.μ., να αναζωογονηθούν καθώς προσφέρουν το πλεονέκτημα της πρόσβασης.

Οι ψηφιακές πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων για επαγγελματικούς χώρους,  λειτουργούν όπως ακριβώς και η Airbnb για τις κατοικίες, με τη διαφορά ότι διαφοροποιούνται το είδος του ακινήτου και οι προσφερόμενες παροχές/υπηρεσίες.

Η μίσθωση ανά ημέρα μάλιστα δεν είναι κάτι καινούργιο για την Αθήνα αφού εδώ υφίσταται από το 2000 οπότε και το εισήγαγε η Regus σε κτίρια του Αμαρουσίου και της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας.

Όπως αναφέρει και σε σχετικό ρεπορτάζ της η “Καθημερινή”,  τα σχετικά ακίνητα –όχι μόνο της Regus– έχουν πολλαπλασιαστεί, τάση που αναμένεται να αυξηθεί και άλλο στο μέλλον. Οπως αναφέρει σε σχετική έρευνά της για την αγορά γραφείων η Arbitrage Real Estate, εταιρεία παροχής υπηρεσιών ακινήτων, η IWG σχεδιάζει την ανάπτυξη 15 νέων επιχειρηματικών κέντρων σε όλη την Ελλάδα εντός της επόμενης διετίας.

Στο πλαίσιο αυτό έχει δρομολογήσει, σε συνεργασία με την OTE Estate, την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων του τηλεπικοινωνιακού ομίλου, την αξιοποίηση δύο ακινήτων της στην οδό Σόλωνος στην Αθήνα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εκτός όμως από τα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα, στόχος είναι η επέκταση και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως η Ρόδος, η Πάτρα, το Ηράκλειο Κρήτης και ο Βόλος.

Σχόλια:

more recommended stories