Η αντίστροφη μέτρηση για την πορεία που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων κατά της ανεργίας έχει ξεκινήσει και μέχρι τώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, που υπάρχουν η συμμετοχή είναι μεγάλη.

Άνεργοι, απλός κόσμος, μέλη συλλόγων και οργανώσεων παίρνουν καθημερινά τηλέφωνο στο Δήμο για να μάθουν πληροφορίες ή περνούν από το περίπτερο της πλατείας Γεωργίου για να ενημερωθούν και να δηλώσουν συμμετοχή.

Η καμπάνια για την πορεία που θα ξεκινήσει από την πλατεία Γεωργίου της Πάτρας στις 3 Απριλίου για να φτάσει με τα πόδια, στις 10 του μήνα στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, έχει πάει περίφημα μέχρι στιγμής. Έχει ακουστεί σε όλα τα ΜΜΕ της Αθήνας, ενώ προβλήθηκε και αξιοποιήθηκε επαρκώς και μέσω του Πατρινού Καρναβαλιού από τον Δήμο και τον Κώστα Πελετίδη.

Στα γραφεία του Δήμου στην Μαιζώνος, υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία ότι το απόγευμα στις 2 Απριλίου, μία μέρα πριν από το ξεκίνημα της πορείας, στην συγκέντρωση που θα γίνει στην Πλατεία Γεωργίου, ο κόσμος που θα είναι εκεί θα είναι εκατοντάδες που θα δηλώσουν με τον δικό τους τρόπο την αντίδραση τους μπροστά στο σύστημα και το φάσμα της ανεργίας που την καθορίζει.

Ακόμα περισσότερος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Δήμου, θα είναι ο κόσμος στην πλατεία Συντάγματος, την ημέρα που θα φτάνει η πορεία, δηλαδή, στον προορισμό της. Στις συναντήσεις που έχει κάνει μέχρι στιγμής ο Κώστας Πελετίδης και η αποστολή του Δήμου Πατρέων με τους εννέα Δημάρχους από τους ισάριθμους Δήμους που πρόκειται να περάσει η πορεία έχει εξασφαλίσει την στήριξή τους.

Ανεξάρτητα πολιτικών και κομματικών αποχρώσεων (οι περισσότεροι από αυτούς είναι από την «γαλάζια» παράταξη) οι Δήμαρχοι εξέφρασαν την αμέριστη υποστήριξη τους στον Δήμο Πατρέων και στην πρωτοβουλία του,ενώ έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την φιλοξενία και την σίτιση των συμμετασχόντων στην πορεία.

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι η πορεία θα έχει μεγάλη συμμετοχή και μεγάλο αντίκτυπο, τέτοιο που θα ξεπεράσει τα στενά όρια του τοπικού ενδιαφέροντος, κάνοντας πανελλήνια αίσθηση. Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος. Να περάσει το μήνυμα κατά της ανεργίας και των πολιτικών που την προσδιορίζουν και την διαιωνίζουν…

patrasevents.gr