Categories: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Μέχρι το καλοκαίρι, έτοιμη η Κανακάρη – Ποιες αλλαγές φέρνει στην κυκλοφορία

Ασφαλτικά και πεζοδρομήσεις  έχουν σειρά αυτήν την εβδομάδα στη διάνοιξη της Κανακάρη, καθώς το έργο βρίσκεται στο τελικό του στάδιο. Οι εργασίες έχουν συντελεστεί στο 85% και όλα δείχνουν  ότι το πολύ ως το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί.

Σε ό,τι αφορά το τεχνικό σκέλος, το έργο εξελίσσεται ικανοποιητικά και χρηματοδοτείται από τους εθνικούς πόρους. Εφόσον η ροή χρηματοδότησης συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς, ο στόχος της αποπεράτωσης είναι εφικτός.

Ειδικότερα,

το τμήμα από Νόρμαν έως Κουρτέση έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Ο δρόμο έχεις διανοιγεί και απομένουν τα ασφαλτικά και η πλακόστρωση των πεζοδρομίων, εργασίες που αναμένεται να προωθηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.  Πρόκειται ουσιαστικά για το τμήμα του έργου που θα συνδεθεί στην Αγίας Σοφίας (κόμβος Κουρτέση) με την Μίνι Περιμετρική.  Θα απομείνει η σήμανση και η σηματοδότηση του έργου, τα οποία πρόκειται να υλοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση του συνόλου των εργασιών και εφόσον ξεκινήσει η εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης που θα αφορά τις αντιδρομήσεις στην Κανακάρη και την Κορίνθου.

Στο τμήμα  από την Πουκεβίλ έως τη Γκότση παραμένει η  εμπλοκή με  δύο σπίτια επί της  Πουκεβίλ, που ενώ έχουν απαλλοτριωθεί, εξακολουθούν και κατοικούνται. Πληροφορίες του tempo24.gr  αναφέρουν ότι τα χρήματα της απαλλοτρίωσης κατατέθηκαν από το Δήμο Πατρέων στα τέλη του 2015 στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία, αφού η απόφαση δημοσιευτεί στο ΦΕΚ θα μπορέσουν να τα εκταμιεύσουν οι δικαιούχοι και ο Δήμος, εν συνεχεία να ζητήσει την εκκένωση των ακινήτων για να προχωρήσει το έργο.

Οι αλλαγές στην κυκλοφορία

Με την παράδοση του έργου  στην κυκλοφορία, η  Κανακάρη μετεξελίσσεται σε βασική, οδική αρτηρία, που θα αποτελεί την έξοδο της Κανακάρη, η Κορίνθου θα αντιδρομηθεί για να γίνει η είσοδος της πόλης και η Μαιζώνος θα μεταμορφωθεί στον πιο μεγάλο πεζόδρομο της Πάτρας.

Πηγή: tempo24.gr – ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΣΙΚΡΙΤΣΗ

Σχόλια:
patrasnews.com

Leave a Comment
Share
Published by
patrasnews.com

Recent Posts

Πάφος – Απόλλων Λεμεσού (LiveScore)

Πάφος - Απόλλων Λεμεσού (LiveScore)

1 month ago

Πορεία φοιτητών στην Πάτρα κατά των ιδιωτικών Πανεπιστημίων

Κινητοποιήση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί στην Πάτρα, σύμφωνα με το Φοιτητής…

4 months ago

Πάτρα: 33 χρόνια από την άγρια δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα

Συγκέντρωση στο σχολικό συγκρότημα της πλατείας Βουδ, Συμπληρώνονται σήμερα 9 Ιανουαρίου, 33 χρόνια από την…

4 months ago

ΣΟΚ: Νεκρός ηλικιωμένος! Έπεσε στο αναμμένο τζάκι και κάηκε!

Η κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου για καπνούς σε σπίτι στις Νερατζιές Αιγιαλείας, αποκάλυψε…

4 months ago

Πάτρα: Απειλούσε νεαρή μέσω facebook

Πάτρα: Ο 29χρονος δράστης παρά τις μηνύσεις που έχει δεχθεί από την γυναίκα, δεν έχει…

4 months ago

Καραμπόλα πέντε αυτοκινήτων στην Πάτρα / ΕΙΚΟΝΕΣ

Έντονη κυκλοφοριακή κίνηση στο σημείο Καραμπόλα με 5 αυτοκίνητα σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα…

4 months ago