Πάτρα: Μέχρι και 20% μειωμένη η αγοραστική κίνηση φέτος στη χριστουγεννιάτικη αγορά

Η… ανάσα που περίμεναν οι Πατρινοί έμποροι να πάρουν κατά την εορταστική περίοδο, τελικά δεν ήρθε, καθώς υποτονικά κινήθηκε η αγορά, σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών Κων. Ζαφειρόπουλο, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο Ράδιο Γάμμα, η μείωση της αγοραστικής κίνησης κατά την εορταστική περίοδο στα καταστήματα της Πάτρας κυμάνθηκε, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία στο 15-20%, σε σχέση με πέρυσι.

Αυτό, σε μια ήδη τραυματισμένη -όλα τα προηγούμενα χρόνια- αγορά, φέρνει περαιτέρω προβλήματα στους εμπόρους.

Οπως είπε ο κ. Ζαφειρόπουλος, η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος σε πολύ λιγότερους φέτος, αλλά και η κατά πολύ αργοπορημένη καταβολή του, η οποία έγινε ουσιαστικά στην εκπνοή των εορτών, είχε αντίκτυπο στα χρήματα που ξόδεψαν οι Πατρινοί για αγορές και δώρα, με αποτέλεσμα ο τζίρος στα καταστήματα να πέσει κατά πολύ σε σχέση με πέρυσι.

Τελευταία ελπίδα των Πατρινών εμπόρων για ανάκαμψη της αγοραστικής κίνησης είναι η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων, η οποία ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2020.

patrastimes

Σχόλια:

more recommended stories