Πάτρα: Κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου και συνταξιούχων για την Υγεία στην 6η Υ.ΠΕ (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου και συνταξιούχων για την Υγεία στην 6η Υ.ΠΕ (ΦΩΤΟ)

Παράσταση διαμαρτυρίας στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια στην Πάτρα πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 5 Μάρτη το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις. Απαίτησαν την επίλυση των προβλημάτων στο χώρο της Υγείας.

Στην κινητοποίηση μίλησε ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, γγ του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γιάννης Γκοτσόπουλος, πρόεδρος των Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Πάτρας και η Μήλια Θεοφιλάτου, γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πάτρας.

Αντιπροσωπεία των φορέων συναντήθηκε με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ και του έθεσαν τα αιτήματα της κινητοποίησής τους.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, Δημήτρης Πελεκούδας, ο οποίος σε δηλώσεις σημείωσε: «Είμαστε σήμερα εδώ για να στηρίξουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Η Υγεία είναι ένα αγαθό στο οποίο ο κόσμος δύσκολα έχει πρόσβαση. Δεν υπάρχουν στα νοσοκομεία προσλήψεις, υπάρχει υποχρηματοδότηση. Οι συνταξιούχοι και η εργατική τάξη με τις περικοπές που έχουν υποστεί στα εισοδήματά τους περνάνε πάρα πολύ δύσκολα και δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας. Γι’ αυτό είμαστε εδώ για να στηρίξουμε το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για δημόσιο καθολικό και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας για όλους, για την πλήρη χρηματοδότηση της Υγείας και της Πρόνοιας και τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων».

Οι διαδηλωτές διεκδικούν μεταξύ άλλων:

– Προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία της πόλης, μόνιμων, πλήρους απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν.

– Άμεση αντικατάσταση του παλιού μηχανολογικού εξοπλισμού με νέο και σύγχρονο.

– Άμεση συντήρηση και αναβάθμιση του κτιρίου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ρίου.

– Αναβάθμιση και όχι υποβάθμιση όλων των Κέντρων Υγείας της περιοχής.

– Επαναλειτουργία του Νοσοκομείου «Νοσημάτων Θώρακος», που κάλυπτε σοβαρές και πάγιες ανάγκες όλης της Δυτικής Ελλάδας.

– Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

– Άμεσες προσλήψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ, ανανέωση του εξοπλισμού τους.

– Να λειτουργήσουν άμεσα οι δημόσιες Μονάδες Αποκατάστασης της 6ης ΥΠΕ.

Σχόλια:

more recommended stories