Πάτρα: Θα παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα στην απεργία της Πέμπτης;

[quote_regular name=”” icon_quote=”no”][/quote_regular]Θα κλείσουν στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου τα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας μετά από απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης προκειμένου να διευκολυνθούν οι υπάλληλοι να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Πανελλαδικής απεργίας.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

“Επτά χρόνια ύφεσης και πέντε χρόνια μνημονίων έχουν τελματώσει την χώρα και την αγορά. Τα νεοφιλελεύθερα μνημονιακά δόγματα, που εφαρμόζονται στο όνομα της εξυπηρέτησης του χρέους δεν οδηγούν σε λύση αλλά αντίθετα στην διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση της χώρας και της οικονομίας.

Δεν μπορούμε να είμαστε απλοί θεατές στις πιέσεις των δανειστών για νέα μέτρα στην φορολογία , το ασφαλιστικό, δεν μπορούμε να δεχτούμε νέες χωρίς αντίκρισμα θυσίες για την «σωτηρία» των τραπεζιτών, στρατιές ανέργων, την νεολαία στη μετανάστευση, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε μαρασμό και λουκέτο, τον Λαό σε απόγνωση.

Η απάντησή μας είναι ο ενωμένος αγώνας μαζί με τους εργαζόμενους της χώρας για να αποκρούσουμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιβάλλονται, για να ανοίξουμε τον δρόμο της ελπίδας, για την δημιουργία των προϋποθέσεων εξόδου από την κρίση με ένα προοδευτικό πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής ανοικοδόμησης.

Παράλληλα θεωρούμε υποκριτική τη στάση της ΕΣΕΕ σε ρόλο Ποντίου Πιλάτου να πράξουν οι Εμπορικοί Σύλλογοι κατά το δοκούν, δημιουργώντας σύγχυση σε όμορες πόλεις αλλά και Πανελλαδικά.

Ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών συμμετέχει ενεργά και δυναμικά στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι συνδικαλιστικοί φορείς την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015. Καλεί τον εμπορικό κόσμο να συμμετέχει ενεργά στις κινητοποιήσεις, να διευκολύνει τους εργαζόμενους και να κλείσει τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα από τις 11 έως 14:30.

Καλούμε την κυβέρνηση να αντισταθεί στις προκλήσεις των δανειστών, να προστατεύσει την πρώτη κατοικία και να προχωρήσει στην Αναπτυξιακή Τράπεζα για να χρηματοδοτήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ούτως ώστε να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης.”

Σχόλια:

more recommended stories