Κόβουν το ρεύμα αδιακρίτως στην ΔΕΗ.

Ακόμα και σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας καιαποδεδειγμένα δεν έχουν την δυνατότητα για να να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, η ΔΕΗ δεν χαρίζεται.

Κόβουν την ηλεκτροδότηση σε ανθρώπους καρκινοπαθείς ή σε άτομα που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες τις οποίες για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν χρειάζονται απαραίτητα το ρεύμα, καθώς το ενδεχόμενο της διακοπής λόγω οφειλών, μπορεί να στοιχίσει τη ζωή τους.

Το παράδειγμά μιας γυναίκας που μένει στο Διακοπτό μαζί με τα τέσσερα άνεργα παιδιά της είναι χαρακτηριστικό. Η γυναίκα εδώ και τέσσερα χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία και φυσικά λόγω της κατάστασης αυτής έχει συνάμα μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Σαν να μην τις έφταναν όλα αυτά, ζει και με τον φόβο του κινδύνου να μείνει χωρίς ρεύμα καθώς οφείλει λογαριασμούς μηνών, χωρίς να έχει καταφέρει να μπει στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Άλλες περιπτώσεις τώρα, στην Πάτρα αυτή τη φορά. Καρκινοπαθής που ζει με οξυγόνο, έχασε το ρεύμα του από την ΔΕΗ και κατέφυγε στη λύση της γεννήτριας.

Μία ανήμπορη ηλικιωμένη γυναίκα που λαμβάνει φαγητό και φάρμακα από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι υποχρεωμένη να ζήσει χωρίς φως γιατί η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα λόγω οφειλών.  

Σκεφτείτε τι έχει να γίνει όταν ολοκληρωθεί το νέο μπαράζ διακοπών της ΔΕΗ, αφού μόνο στην Πάτρα έχουν δοθεί τέτοιες εντολές για 5.000 περιπτώσεις.

Αριθμός που αναμένεται να γίνει ακόμα μεγαλύτερος, αν η ΔΕΗ προχωρά σε τέτοιες αποφάσεις, αδιακρίτως, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της κριτήρια και χωρίς να δείχνει μία κοινωνική ευαισθησία.

patrasevents.gr