Πάτρα: Ημερίδα για τα προβλήματα των νοσηλευτών

Την Παρασκευή και ώρα από 10:00 π.μ. μέχρι 20:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δ. Ελλάδος Ημερίδα του 3ου Π.Τ. της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, του επιμελητηρίου των Νοσηλευτών, σε συνδιοργάνωση με το τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Δ. Ελλάδος με θέμα: «Θέσεις-Αντιθέσεις στη Νοσηλευτική Πράξη».

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν πολύ ενδιαφέροντα επίκαιρα ζητήματα σχετικά με το Νοσηλευτικό επάγγελμα από τον επίσημο φορέα του κράτους για Νοσηλευτικά θέματα.

Θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία παρουσίασης και συζήτησης των προβλημάτων του νοσηλευτικού κόσμου, της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία της περιφέρειάς μας, των τεράστιων ελλείψεων σε νοσηλευτικό προσωπικό, των τραγικών συνεπειών της εξουθένωσης των Νοσηλευτών λόγω της υποστελέχωσης, της πραγματοποίησης ελάχιστων μόνιμων προσλήψεων και της ανεύρεσης πρόχειρων και μη επαρκών λύσεων από την Πολιτεία (όπως είναι οι προσλήψεις μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και οι προσλήψεις επικουρικού προσωπικού), των μεγάλων ποσοστών ανεργίας, αλλά και των τεράστιων μισθολογικών μειώσεων των εργαζομένων Νοσηλευτών.

Στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος υποβάλλονται καθημερινά αναφορές που σχετίζονται με απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, οφειλόμενα δεδουλευμένα ρεπό και άδειες, παράνομη άσκηση αλλότριων καθηκόντων, σοβαρή παραβίαση δικαιωμάτων των μελών και άλλα πολλά ζητήματα. Καθημερινές είναι οι παρεμβάσεις της ΕΝΕ σε όλα τα επίπεδα, για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, την αναβάθμιση του ρόλου της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, την επιμόρφωση των μελών και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.

Συνεχής είναι δε ο αγώνας για την επικαιροποίηση των Νοσηλευτικών Πράξεων, την Ενιαία Τριτοβάθμια (πανεπιστημιακή) Εκπαίδευση (που ομολογουμένως έχει βρει ανταπόκριση στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας), τη διεύρυνση και μοριοδότηση των Νοσηλευτικών ειδικοτήτων, την αναδιάρθρωση της ΠΦΥ αλλά και της Ψυχικής υγείας, τη χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους Νοσηλευτές και μετά την 31-12-2017 ( υπάρχει μνημονιακή δέσμευση να περικοπεί), την προάσπιση των μισθολογικών τους ζητημάτων και την αναβάθμιση του Νοσηλευτικού Επαγγέλματος.

Στην ημερίδα θα ακουσθούν όλες οι απόψεις και θα παρουσιαστούν νέες προοπτικές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και ελπίζουμε αυτή να αποτελέσει κάλεσμα ενότητας προς όλους τους Νοσηλευτές/τριες, να πλαισιώσουν ενεργά το Επιμελητήριο μας, την ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, γιατί όλοι μαζί μπορούμε και θα καταφέρουμε να αναβαθμίσουμε το ρόλο του Νοσηλευτή τόσο στις δομές υγείας όσο και στην Κοινωνία.

Σχόλια:

more recommended stories