Πάτρα: Επισκέφτηκε διανυκτερεύον φαρμακείο και αρνήθηκε να εκτελέσει ιατρική συνταγή!

Καταγγελία για άρνηση διανυκτερεύοντα φαρμακοποιού της πόλης να εκτελέσει ιατρική συνταγή έφτασε στο υπουργείο Υγείας και στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαΐας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η οποία κοινοποιήθηκε και στην «Πελοπόννησο», και υπογράφει η Πολυξένη Γ. Δασκαλοπούλου υποψήφια διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, η καταγγέλλουσα επισκέφτηκε το διανυκτερεύον φαρμακείο στην περιοχή της Αγυιάς καθώς η μητέρα της έχει σοβαρότατα προβλήματα υγείας.«Χρειάστηκε να επισκεφθούμε στο ΠΝΓΠ, όπου διαπιστώθηκε αλλεργική αντίδραση πιθανώς εξαιτίας της λήψης ενός φαρμάκου». Στο νοσοκομείο της χορηγήθηκε αγωγή, τα συμπτώματα υποχώρησαν και ο γιατρός της έγραψε να λαμβάνει κορτιζόνη και αντιισταμινικό για ένα διάστημα».

Επιστρέφοντας από το νοσοκομείο μετά τα μεσάνυχτα η κ. Δασκαλοπούλου δεδομένου ότι κατοικεί στην περιοχή της Αγίας Σοφίας σταμάτησε στο πλησιέστερο διανυκτεύον φαρμακείο του κ…. (τα στοιχεία του φαρμακοποιού αναγράφονται στη σχετική καταγγελία). «Του παρέδωσα τη συνταγή του νοσοκομείου, όπου διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι η μητέρα μου χρειάζεται να πάρει Medrol των 4mg, αλλά και Xozal. Ο κ… με ενημέρωσε ότι το Medrol των 4mg είναι σε έλλειψη και ότι έχει μόνον Medrol των 16mg. Ημουν εξαιρετικά επιφυλακτική για αυτήν την επιλογή και του απάντησα ότι φοβάμαι να πάρω αυτό για τη μητέρα μου, επειδή το τελευταίο διάστημα λαμβάνει αρκετά φάρμακα και ίσως κάνει λάθος με τις δοσολογίες.

Η απάντησή του σε αυτό ήταν: “Μην το πάρεις, τράβα βρες το”. Βγαίνοντας από το φαρμακείο ενημέρωσα σχετικώς τη μητέρα μου, η οποία έχει ξαναλάβει Medrol και γνωρίζει ότι το συγκεκριμένο φάρμακο δύναται να κόβεται. Μέσα σε ένα διάστημα όχι μεγαλύτερο των δύο λεπτών εισήλθα και πάλι στο φαρμακείο του κ… τον ρώτησα εάν ισχύει η πληροφόρηση της μητέρας μου ότι το φάρμακο κόβεται. Η απάντησή του ήταν: “Ναι, κόβεται, αλλά τώρα δεν σ’ το δίνω, τράβα βρες το”».

Μετά από αυτό η κ. Δασκαλοπούλου πήγε σε άλλο διανυκτερεύον όπου και εξυπηρετήθηκε άμεσα με τη φαρμακοποιό μάλιστα να της υποδεικνύει πως θα κόβει το χάπι ώστε η μητέρα της να λαμβάνει την ενδεδειγμένη δοσολογία.

Η καταγγελία της έτυχε άμεσης απάντησης από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Υγείας αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαϊας.

Σε επικοινωνία που είχε η «Π» με τον πρόεδρό του Ανδρέα Σοφιανόπουλο απάντησε ότι «δεν έχουμε πάρει καμία καταγγελία. Αλλά ακόμα κι αν την είχαμε λάβει δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καθώς δεν λειτουργεί το Πειθαρχικό μας Συμβούλιο δεν μας στέλνουν δικαστικό όπως προβλέπει ο νέος νόμος- επικαλούμενοι έλλειψη».

Σε δεύτερο χρόνο επικοινώνησε μαζί μας έχοντας μιλήσει με τον καταγγελλόμενο φαρμακοποιό και μας είπε ότι «ο συνάδελφος περιγράφει το γεγονός διαφορετικά από τα όσα καταγγέλθηκαν».

Σχόλια:

more recommended stories