Categories: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Εγκληματική οργάνωση διακινούσε παράνομους μετανάστες – “Τσουχτερή” η “ταρίφα” για πέρασμα στην Ιταλία (ΝΕΟ)

Νεότερη ενημέρωση 13.43΄

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σύλληψη του 24χρονου Αφγανού διακινητή μεταναστών, ο οποίος συμμετείχε σε εγκληματική ομάδα που διακινούσε αλλοδαπούς στην Ιταλία μέσω του λιμανιού της Πάτρας.

Σε έφοδο των αστυνομικών σε σπίτι που ενοικίαζαν οι δράστες στην Πάτρα εντοπίστηκαν δώδεκα μετανάστες.

“Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 24χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, σε βάρος του οποίου και τριών ακόμη συνεργών του, που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και διευκόλυνση εξόδου μεταναστών από τη Χώρα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε οικία στην Πάτρα, όπου εντόπισαν δώδεκα υπηκόους Ιράν, και τον 24χρονο διακινητή.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, οι δράστες μετέφεραν αλλοδαπούς, τους οποίους φιλοξενούσαν προσωρινά, στην οικία που  είχαν ενοικιάσει στην Πάτρα.

Στη συνέχεια βραδινές ώρες, στο λιμάνι της πόλης, εντόπιζαν σταθμευμένα φορτηγά αυτοκίνητα, που θα ταξίδευαν την επόμενη ημέρα στην Ιταλία και επιβίβαζαν – απέκρυπταν στο φορτίο τους αλλοδαπούς.

Επιπλέον, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, στις (24-4-2016) στην Πάτρα, είχαν επιβιβάσει σε φορτηγό που μετέφερε πορτοκάλια και ταξίδευε προς Ιταλία έντεκα αλλοδαπούς, οι οποίοι εντοπιστήκαν  και συνελήφθησαν από λιμενικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών.

Από τους δώδεκα αλλοδαπούς που εντοπίστηκαν στην οικία των δραστών, τέσσερις δεν κατείχαν νόμιμα έγγραφα για την παραμονή τους στη Χώρα και κινήθηκε σε βάρος του η διαδικασία διοικητικής απέλασης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.”

Πρώτη ενημέρωση 10.25΄

Οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών εξαρθρώθηκε στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, το οποίο δρούσε συστηματικά τους τελευταίους τουλάχιστον 5 μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasTimes.gr, εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης ήταν ένας 23χρονος Αφγανός, ο οποίος μαζί με τους δύο ομοεθνείς συνεργούς του προσέγγιζαν μετανάστες στην περιοχή του λιμανιού και έναντι αμοιβής του υπόσχονταν «πέρασμα» στην Ιταλία.

Μάλιστα, διέθεταν και οικεία στην Πάτρα, όπου διέπρατταν τις συναλλαγές, μέρος όπου φιλοξενούνταν και οι «πελάτες» τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η «ταρίφα» για είσοδο σε κάποιο φορτηγό και το ανώδυνο πέρασμα στη γειτονική Ιταλία κόστιζε τουλάχιστον 1.000 ευρώ.

«ΠΩΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗΚΑΝ»

Η δράση τους έλαβε τέλος ύστερα από καταγγελία τεσσάρων Ιρανών, οι οποίοι παρ’ ότι πλήρωσαν τους διακινητές, δεν κατάφεραν να περάσουν στην Ιταλία.

Επιπροσθέτως, η ομάδα των εν λόγω Αφγανών συμμετείχε και στην προσπάθεια παράνομου περάσματος μεταναστών από το λιμάνι της Πάτρας, τους οποίους είχαν κρύψει σε φορτηγό με πορτοκάλια. Για κακή τους τύχη όμως συνελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού.

Σημειώνουμε ακόμη πως, στην οικεία των «τριών» βρέθηκαν κρυμμένοι άλλοι τέσσερις Ιρανοί.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ, ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ

Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ο φερόμενος ως εγκέφαλος της σπείρας, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί του.

Πηγή: patrastimes

Σχόλια:
patrasnews.com

Leave a Comment
Share
Published by
patrasnews.com

Recent Posts

Πάφος – Απόλλων Λεμεσού (LiveScore)

Πάφος - Απόλλων Λεμεσού (LiveScore)

1 month ago

Πορεία φοιτητών στην Πάτρα κατά των ιδιωτικών Πανεπιστημίων

Κινητοποιήση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί στην Πάτρα, σύμφωνα με το Φοιτητής…

4 months ago

Πάτρα: 33 χρόνια από την άγρια δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα

Συγκέντρωση στο σχολικό συγκρότημα της πλατείας Βουδ, Συμπληρώνονται σήμερα 9 Ιανουαρίου, 33 χρόνια από την…

4 months ago

ΣΟΚ: Νεκρός ηλικιωμένος! Έπεσε στο αναμμένο τζάκι και κάηκε!

Η κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου για καπνούς σε σπίτι στις Νερατζιές Αιγιαλείας, αποκάλυψε…

4 months ago

Πάτρα: Απειλούσε νεαρή μέσω facebook

Πάτρα: Ο 29χρονος δράστης παρά τις μηνύσεις που έχει δεχθεί από την γυναίκα, δεν έχει…

4 months ago

Καραμπόλα πέντε αυτοκινήτων στην Πάτρα / ΕΙΚΟΝΕΣ

Έντονη κυκλοφοριακή κίνηση στο σημείο Καραμπόλα με 5 αυτοκίνητα σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα…

4 months ago