Πάτρα: Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος για 200 γυναίκες

BK6ANJ Preparing for a mammography

200 περίπου γυναίκες των Πατρών, θα έχουν την δυνατότητα από την ερχόμενη Πέμπτη και μέχρι την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, να υποβληθούν σε δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στην Πάτρα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, που τις καλεί να τηλεφωνούν στο 2610224275 από 8 το πρωί έως 1  το μεσημέρι στην Γραμματέα του Παραρτήματος Πατρών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, προκειμένου να ενταχθούν σε αυτή τη λίστα.

Προτεραιότητα σε αυτή την προσπάθεια έχουν γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, άνεργες και ανασφάλιστες. Τα ραντεβού για τετραήμερο έχουν κλείσει ωστόσο οι άνθρωποι της Εταιρείας διατηρούν και λίστα αναμονής καθώς δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ματαιώσεων για κάποιες από τις κυρίες, ηλικιών 40-70 ετών, που έχουν κλείσει ραντεβού.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Σχόλια:

more recommended stories