Categories: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Διαδήλωση για τους πρόσφυγες το μεσημέρι

Στη 1 το μεσημέρι, στην πλατεία Γεωργίου, η Πάτρα θα διαδηλώσει υπέρ των προσφύγων συμμετέχοντας στην παγκόσμια κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη, Γιάννενα, παγκρήτιο στα Χανιά, Βόλο, Ξάνθη καθώς επίσης σε Βρετανία, Αυστρία, Σλοβενία, Κροατία, Πολωνία, Ολλανδία, Δανία, Γαλλία, την Δανία, Ελβετία, Κύπρο και Λίβανο.

Πρόκειται για μια συντονισμένη κινητοποίηση με κοινό κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ – Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και κινήσεων από πολλές χώρες.
Αίτημα των διαδηλωτών «τα ανοιχτά σύνορα, να πέσουν οι φράχτες από τον Έβρο μέχρι το Καλαί, να φύγει το ΝΑΤΟ και η FRONTEX από το Αιγαίο, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να δοθεί άσυλο και χαρτιά σε μετανάστες και πρόσφυγες.»
Σε ανακοίνωση-κάλεσμα της «ΚΕΕΡΦΑ – Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», τονίζεται:
«Διεκδικούμε οι δήμαρχοι να ανοίξουν τώρα χώρους φιλοξενίας. Να διατεθούν κτίρια και ξενοδοχεία για αξιοπρεπή διαμονή, να προσληφθεί άμεσα προσωπικό για την φροντίδα των προσφύγων.
Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία προχωράει στον βάρβαρο αποκλεισμό του βαλκανικού διαδρόμου για τους πρόσφυγες. Είναι πρόκληση εκείνοι που βομβαρδίζουν την Συρία να στέλνουν τώρα και το ΝΑΤΟ να πνίγει τους πρόσφυγες στο Αιγαίο.
Στο όνομα της καταπολέμησης τάχα της παράνομης διακίνησης τροφοδοτούν τα δίκτυα αυτά με χιλιάδες απελπισμένους που θα αναγκαστούν να καταβάλουν ακόμη περισσότερα ποσά για να περάσουν από άλλα περάσματα βάζοντας έτσι ακόμη περισσότερες ζωές σε κίνδυνο. Ετούτο το κλείσιμο των συνόρων έρχεται να επιβληθεί σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου που στάθηκε αλληλέγγυος σε όλη την Ευρώπη επιβάλλοντας στις κυβερνήσεις να ανοίξουν τα σύνορα το περασμένο καλοκαίρι.
Η πολιτική των κυβερνήσεων, των φραχτών και των κλειστών συνόρων, ανοίγει τον δρόμο για την ανάπτυξη της φασιστικής ακροδεξιάς.
Είναι απαράδεκτο να στηρίζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το κλείσιμο των συνόρων, το άνοιγμα στρατοπέδων συγκέντρωσης τύπου Αμυγδαλέζας, την καθήλωση χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα χωρίς δικαιώματα με πρόσχημα μια μελλοντική μετεγκατάσταση.
Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι! Είναι προσβολή προς τους χιλιάδες αλληλέγγυους η συμφωνία της κυβέρνησης με την ΕΕ με τον Ερντογάν κατά των προσφύγων.
Απέναντι στη βάρβαρη στροφή της ΕΕ, το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες ετοιμάζεται να απαντήσει με μια πρωτοφανή πανευρωπαϊκή κινητοποίηση στις 19 Μάρτη».
Σχόλια:
patrasnews.com

Leave a Comment
Share
Published by
patrasnews.com

Recent Posts

Πάφος – Απόλλων Λεμεσού (LiveScore)

Πάφος - Απόλλων Λεμεσού (LiveScore)

1 month ago

Πορεία φοιτητών στην Πάτρα κατά των ιδιωτικών Πανεπιστημίων

Κινητοποιήση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί στην Πάτρα, σύμφωνα με το Φοιτητής…

4 months ago

Πάτρα: 33 χρόνια από την άγρια δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα

Συγκέντρωση στο σχολικό συγκρότημα της πλατείας Βουδ, Συμπληρώνονται σήμερα 9 Ιανουαρίου, 33 χρόνια από την…

4 months ago

ΣΟΚ: Νεκρός ηλικιωμένος! Έπεσε στο αναμμένο τζάκι και κάηκε!

Η κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου για καπνούς σε σπίτι στις Νερατζιές Αιγιαλείας, αποκάλυψε…

4 months ago

Πάτρα: Απειλούσε νεαρή μέσω facebook

Πάτρα: Ο 29χρονος δράστης παρά τις μηνύσεις που έχει δεχθεί από την γυναίκα, δεν έχει…

4 months ago

Καραμπόλα πέντε αυτοκινήτων στην Πάτρα / ΕΙΚΟΝΕΣ

Έντονη κυκλοφοριακή κίνηση στο σημείο Καραμπόλα με 5 αυτοκίνητα σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα…

4 months ago