Εκπτώσεις – “ανάσα” για τους εμπόρους της Πάτρας

Ως μια ακόμη ευκαιρία να μπει ζεστό χρήμα στα ταμεία τους, μετά και την εορταστική περίοδο, βλέπουν οι έμποροι της Αχαϊκής πρωτεύουσας τις χειμερινές εκπτώσεις που ξεκίνησαν από χθες, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Οι τιμές, σύμφωνα με τους δύο προέδρους των εμπόρων, δηλαδή του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, Γιώργου Ρώρου και του συλλόγου καταστηματαρχών του Ιστορικού Κέντρου, Δημήτρη Παλούμπη, είναι ιδιαιτέρως μειωμένες, με τις εκπτώσεις σε κάποια είδη να φτάνουν ακόμη και το 60%.

Η αγοραστική δύναμη των Αχαιών πολιτών ίσως αποδειχθεί «ανάσα» για τους τοπικούς καταστηματάρχες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια βλέπουν τους τζίρους τους να σημειώνουν κατακόρυφη πτώση, με κάποιους από αυτούς να μην κάνουν ούτε σεφτέ καθημερινά.

Αξίζει να αναφερθεί πως 1.500 επιχειρήσεις, στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, έβαλαν «λουκέτο» μέσα στο 2015, αφήνοντας άνεργους περίπου 2.500 πολίτες!

Στο μεταξύ, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου προβλέπεται η λειτουργία των καταστημάτων και στην Πάτρα, και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Ιστορικού Κέντρου θα καλέσει τα μέλη του να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους.

Bάσει του άρθρου 16 του ν. 4177/13, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων το έτος 2016 επιτρέπεται προαιρετικά τις ακόλουθες Κυριακές:

17 Ιανουαρίου

24 Απριλίου

8 Μαϊου

17 Ιουλίου

6 Νοεμβρίου

11 Δεκεμβρίου

18 Δεκεμβρίου

Ωστόσο η Πάτρα δεν λειτουργεί ενιαία σε όλες τις Κυριακές που προβλέπεται η προαιρετική λειτουργία τους.

Σχόλια:

more recommended stories