Σε ένα απέραντο πάρκινγκ έχει μετατραπεί ο δρόμος της παραλιακής ζώνης, μπροστά από το λιμάνι της Πάτρας, με δεκάδες οχήματα να σταθμεύουν στο κομμάτι της Γούναρη έως και στον μόλο της Αγίου Νικολάου.

Τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες τα οχήματα που βρίσκουν μία θέση για να παρκάρουν κατά μήκος του δρόμου είναι τόσα πολλά που πιάνουν και τις δύο πλευρές, την πάνω και την κάτω, έχοντας ξεφύγει βέβαια από τα όρια του πάρκινγκ που υπάρχει εκεί.

Αυτοκίνητα, δίπλα από την θάλασσα, τα οποία με το παραμικρό λάθος μπορούν να πέσουν μέσα στο νερό, ενώ ακόμα είναι νωπό στις μνήμες μας το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο των τριών νέων παιδιών όταν το όχημα τους έπεσε μέσα.

Και δεν είναι μόνο ότι τα αυτοκίνητα σταθμεύουν εκεί. Υπάρχουν οδηγοί που διασχίζοντας τον δρόμο, βλέποντας ότι δεν έχει κίνηση, ανεβάζουν ταχύτητα και τρέχουν, προκειμένου να φτάσουν γρήγορα στον προορισμό τους. Όλα αυτά σε έναν δρόμο που κανονικά είναι μόνο για τους πεζούς και μόνο υπό προϋποθέσεις για τα οχήματα.

Πάτρα: "Γκάζια" από οδηγούς στον δρόμο της παραλιακής μέσα στο παλαιό λιμάνι (pics)

Για αυτό ο Δήμος θα πρέπει κάτι να κάνει για το ζήτημα, βρίσκοντας τρόπους για να απωθήσει τους οδηγούς από την χρησιμοποίηση ενός δρόμου που δεν έχει προστατευτικές μπάρες και που ειδικότερα τις νύχτες, με το σκοτάδι που επικρατεί (γιατί η ίδια εικόνα γίνεται και τα βράδια), είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος.

Ο δρόμος αυτός θα πρέπει να εξυπηρετεί καθαρά σκοπούς αναψυχής για την Πάτρα και όχι μεταφορικούς, επειδή δεν βρίσκουμε αλλού θέση για παρκάρισμα ή για να πάμε πιο γρήγορα στις δουλειές μας.

Οι φωτογραφίες από την κατάσταση που υπήρχε στον δρόμο είναι από την Δευτέρα το πρωί.

Πάτρα: "Γκάζια" από οδηγούς στον δρόμο της παραλιακής μέσα στο παλαιό λιμάνι (pics)Πάτρα: "Γκάζια" από οδηγούς στον δρόμο της παραλιακής μέσα στο παλαιό λιμάνι (pics)
patrasevents.gr