Πάτρα: Αρχίζουν οι μαζικές πωλήσεις δανείων της πρώην «Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας»

Σε «επιθετική» διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που ακολουθούν εδώ και καιρό οι τράπεζες, επέστρεψε και η εταιρεία PQH η οποία έχει αναλάβει με εντολή της Τράπεζας της Ελλάδος, την εκκαθάριση των 17 κλειστών τραπεζών, μεταξύ των οποίων είναι και η Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα.

Στο πλαίσιο αυτό, η ειδική εκκαθάριση, ανακοίνωσε πρόσκληση υποβολής προσφορών για την απόκτηση ακινήτων στην Πάτρα, μέσω της ηλεκτρονικής δημοπρασίας e-auction.

Πρόκειται για ένα βιοτεχνικό κτίριο επιφανείας 5.000 τ.μ. σε οικόπεδο έκτασης 3 στρεμμάτων, στην οδό Γλαύκου 93 με τιμή πρώτης προσφοράς, το ποσό του 1.710.000 ευρώ.Το δεύτερο κτίριο που βγαίνει σε δημοπρασία από την PQH, είναι ένα αυτοτελές διατηρητέο (πρώην ξενοδοχείο Loutraki Palace) στο Λουτράκι Κορινθίας.

Είναι κτίριο εμβαδού 3250 τ.μ. σε οικόπεδο 920 τ.μ. με τιμή εκκίνησης το ποσό του 1.970.000 ευρώ.Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», το επιχειρηματικό σχέδιο της PQH προβλέπει ότι έως το τέλος του 2019 θα έχει πουλήσει όλα τα προβληματικά δάνεια που έχει αναλάβει σε εταιρίες διαχείρισης, είτε σε διεθνή funds.

Αυτές τις ημέρες, η PQH προσπαθήσει να κλείσει χαρτοφυλάκιο 6 δις ευρώ που περιλαμβάνει δάνεια στεγαστικά και επιχειρηματικά με εξασφαλίσεις σε ακίνητα και φέρει την επωνυμία «Αριάδνη».

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και δάνεια της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας. Εφόσον η εταιρεία καταφέρει να πουλήσει αυτό το συγκεκριμένο πακέτο σε καλή τιμή, θα έχει ανοίξει ο δρόμος για την υπόλοιπη αγορά μαζικής τιτλοποίησης και πώλησης δανείων σε funds.Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗΟσον αφορά την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, έγκυρες πηγές της «Πελοποννήσου» αναφέρουν ότι μπαίνει στην τελική ευθεία, πριν την απαγγελία ονομαστικών κατηγοριών.

Ο ογκώδης φάκελος της δικογραφίας, που αριθμεί πάνω από 3500 σελίδες, πρόκειται να χρεωθεί τις προσεχείς εβδομάδες σε αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να αναλάβει τις σχετικές διαδικασίες.

Να σημειωθεί ότι, στην παρόμοια υπόθεση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου, που βρίσκεται λίγο πριν την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, η εισαγγελέας της Εδρας, πρότεινε προχθές την ενοχή όλων των κατηγορουμένων, σε βαθμό κακουργήματος, χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τα αδικήματα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση και από κοινού για ποσά άνω των 120.000 ευρώ.

Του ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ στην «Πελοπόννησο»

Σχόλια:

more recommended stories