Πάτρα: Απεργούν την Κυριακή εμποροϋπάλληλοι – Άλλοι ανοίγουν κι άλλοι όχι – Κινητοποίηση στην πλατεία Γεωργίου

Η λειτουργία των καταστημάτων εν μέσω χεμερινής εκπτωτικής περιόδου προβλέπεται για αυτή την Κυριακή 17 Ιανουαρίου, ωστόσο η αγορά της Πάτρας δεν θα λειτουργήσει ενιαία. Ο Σύλλογος Εμπόρων Ιστορικού Κέντρου προτείνει στους συναδέλφους εμπόρους ν, ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους, ενώ ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πάτρας διαφωνεί. Την ίδια ώρα το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία που έχει προκυρυχτεί στο εμπόριο την Κυριακή 17 Ιανουαρίου, ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει: “Ο αγώνας για Κυριακή Υποχρεωτική Αργία για όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο δένεται σήμερα με τον αγώνα για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις, για πλήρη προστασία του εργαζόμενου στο χώρο δουλειάς. Πρέπει ο αγώνας μας για αυξήσεις στους μισθούς για μόνιμη και σταθερή δουλειά να συνδεθεί με την πάλη μας για απόκρουση των σχεδιασμών Κυβέρνησης – ΕΕ – Κεφαλαίου που θέλουν να βάλουν ταφόπλακα σε ότι δικαίωμα έχει κατακτήσει η εργατική τάξη και αφορά την υγεία και την πρόνοια.

Το νέο αντιασφαλιστικό σχέδιο προβλέπει όσα οι εργαζόμενοι με τους αγώνες και τις απεργίες τους πέταξαν από το παράθυρο τα προηγούμενα χρόνια. Σήμερα η νέα κυβέρνηση τα φέρνει στην πιο επιθετική μορφή τους, από τη μπροστινή πόρτα με το μανδύα της ισότητας και της δικαιοσύνης, χρησιμοποιώντας την ίδια γλώσσα, τα ίδια επιχειρήματα, τις ίδιες μεθόδους με τους προκατόχους της. Είναι η ίδια κυβέρνηση που παρά τις προεκλογικές τις εξαγγελίες διατήρησε το νόμο για τη λειτουργία των καταστημάτων τις κυριακές.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην πανελλαδική απεργία στο εμπόριο. Να οργανώσουν επιτροπές αγώνα σε κάθε κατάστημα. Σε κάθε χώρο δουλειας. Να πάρουν θέση μάχης. Πρέπει η στρατηγική του κεφαλαίου που μας θέλει εργαζόμενους ευέλικτου ωραρίου ώστε να υπηρετούμε πιο εύκολα τα κέρδη του, να βρει την σθεναρή αντίστασή μας. Να αγωνιστούμε για να έχουν όλα τα καταστήματα Ενιαίο Εθνικό Ωράριο που δεν θα ξεπερνά της 48 ώρες, να δώσουμε όλες μας της δυνάμεις σήμερα και όχι τη «Δευτέρα Παρουσία» να δουλεύουμε 8 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα, 40ωρο με σταθερή και μόνιμη δουλειά.

Η ΕΚΒΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ
ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΑΝOYAΡΙΟΥ, 10:30 π.μ., ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ”

Σχόλια:

more recommended stories