Πάτρα: Απεργούν οι διανομείς, προχωρούν σε μοτοπορεία – Τι ζητούν

Καλούν τον κόσμο να μην προχωρήσει για μία μέρα σε παραγγελίες 

Μοτοπορεία πρόκειται να πραγματοποιήσουν στην Πάτρα οι διανομείς το πρωί της Πέμπτης, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην απεργιακή κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει σε πανελλήνια κλίμακα οι συνάδελφοί τους. 

Οι διανομείς της Πάτρας έχουν ετοιμάσει και διανέμουν ενημερωτικό φυλλάδιο, κάνοντας γνωστά τα αιτήματά τους στο ευρύ κοινό και ζητούν από τον κόσμο να μην προχωρήσει σε παραγγελίες σήμερα, σεβόμενος έτσι την απεργιακή τους κινητοποίηση.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες, με κίνδυνο της ζωής τους, με μηχανάκια δικά τους, πληρώνοντας από την τσέπη τους τις φθορές στα δίκυκλά τους και σε ορισμένες περιπτώσεις ανασφάλιστοι. 

Διεκδικούν, όπως αναφέρουν, εταιρικά μηχανάκια, μέσα ατομικής προστασίας, ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά, ενιαία ειδικότητα με τίτλο «Οδηγός δικύκλου-Μεταφορέας» και συλλογική σύμβαση εργασίας, ενώ ζητούν να ψηφιστεί άμεσα ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που να κατοχυρώνει όλα τα δικαιώματά τους (μηχανάκι, εξοπλισμό, βενζίνη, ΜΑΠ κτλ).

Η πορεία που θα πραγματοποιήσουν στις 10:30 θα ξεκινήσει από την Όθωνος Αμαλίας, στην πλατεία Τριών Συμμάχων, ακολουθώντας την εξής διαδρομή: Όθωνος Αμαλίας – Γούναρη – Κορίνθου – Κολοκοτρώνη – Όθωνος Αμαλίας (πλατεία Τριών συμμάχων).

Μάλιστα, ενόψει της κινητοποίησής τους, δίνουν και μια εύκολη και φθηνή συνταγή για μια μακαρονάδα την οποία προτρέπουν το κοινό να φτιάξει την ημέρα της απεργίας, αντί να παραγγείλει φαγητό. 

Πάτρα: Απεργούν οι διανομείς, προχωρούν σε μοτοπορεία - Τι ζητούν

patrasevents

Σχόλια:

more recommended stories