Πάτρα: Αλλάζει ο καιρός, προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης

Πάτρα: Αλλάζει ο καιρός, προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης

Ο καιρός είναι ακόμα σχεδόν ανοιξιάτικος και τα θερμαντικά σώματα παραμένουν σβηστά, καθώς η θερμοκρασία αγγίζει τους 23 και 25 κάποιες φορές βαθμούς κελσίου. Ωστόσο από σήμερα αναμένονται βροχές στο Ιόνιο και πτώση της θερμοκρασίας στα Δυτικά, ως προς τις μέγιστες τιμές. Με αυτά τα καιρικά δεδομένα, όπως αναφέρει στο thebest.gr o ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων Παναγιώτης Θωμάς υπάρχει ζήτηση για πετρέλαιο και καθημερινά γίνεται διανομή, γεγονός που ούτε ο ίδιος περίμενε, ενώ ενόψει της αλλαγής του καιρού, παρατηρήθηκε μια μικρή αύξηση τις τελευταίες ημέρες.

Όπως αναφέρει η τιμή ανά λίτρο κυμαίνεται στα 80 λεπτά και είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι για αυτούς που δεν θα πάρουν επίδομα, οι οποίοι είναι περισσότεροι φέτος, μετά την αναπροσαρμογή των κριτηρίων των δικαιούχων.

Πέρυσι κυμαινόταν γύρω στα 65 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους επιδόματος.

Σύμφωνα με τον κ. Θωμά η ζήτηση μέχρι τώρα σε σχέση με την περσινή περίοδο η ζήτηση είναι αυξημένη δεδομένων των καιρικών συνθηκών και την ακριβότερη τιμή του άνευ επιδόματος.

Οι παραγγελίες συνήθως κυμαίνονται από 500 έως 1000 λίτρα, ενώ αφορά μονοκατοικίες. Οι ένοικοι πολυκατοικιών κατά κύριο λόγο, δεν ανάβουν καλοριφέρ και έχουν στραφεί, όπως και αρκετοί που μένουν σε μονοκατοικίες, σε εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης (τζάκι, air condition, ξυλόσομπες, σόμπες, μετατροπή καυστήρα από πετρέλαιο σε pellet κ.α.).

Τα δύο τελευταία χρόνια ωστόσο, παρατηρεί ο Παναγιώτης Θωμάς,με τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, αυξήθηκε το ενδιαφέρον, συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές, όπου η εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, είχε παγώσει σημαντικά τις παραγγελίες.

thebest.gr

Σχόλια:

more recommended stories