Πάτρα: «Αγνοούνται» μαστογράφος, ηλεκτρομυογράφος και μαγνητικός τομογράφος στο Κέντρο Υγείας Αγίου Αλεξίου

Μία « τρύπα» μπαλώνουν στη δομή του κέντρου υγείας στον Άγιο Αλέξη της Πάτρας, δέκα παραμένουν ανοιχτές. Πριν κοπάσει ο θόρυβος από τους πανηγυρισμούς  γιατί τέθηκε σε λειτουργία επιτέλους μετά από  δύο και πλέον μήνες το απλό ακτινολογικό μηχάνημα, με εκατοντάδες ασθενείς να έχουν ταλαιπωρηθεί μέσα από ένα απίστευτο πήγαινε – έλα στο Νοσοκομείο του Ρίου, στο προσκήνιο επανέρχεται το θέμα του μαστογράφου, του ηλεκτρομυογράφου, η αδυναμία υποστήριξη μαγνητικής τομογραφίας.

Οι συγκεκριμένες ελλείψεις, μετατρέπουν στην ουσία το μεταλλαγμένο πρώην ΙΚΑ του Αγίου Αλεξίου, από «ναυαρχίδα» των κέντρων υγείας στην περιοχή, σε φτωχό συγγενή, καθώς η μεγαλύτερη μονάδα αυτού του είδους στην Αχαία, αδυνατεί να  καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων του τρίτου Δήμου της χώρας.

Μπροστά  σε όλα αυτά, η υπόθεση του χαλασμένου επί τρεις και πλέον μήνες τηλεφωνικού κέντρου, που είχε ως αποτέλεσμα γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους στο ίδιο κτίριο να καλούν από τα κινητά τους τηλέφωνα ωχριά .

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο patrastimes ο πρόεδρος των γιατρών στο ΠΕΔΥ της Πάτρας Χαράλαμπος Μπονανος, η πορεία του Κέντρου υγείας Αγίου Αλεξίου είναι σε καθημερινή βάση φθίνουσα ενώ την ίδια ώρα κάποιοι προσπαθούν να εμφανίσουν το αυτονόητο ως κατόρθωμα και επιτυχία.

Σχόλια:

more recommended stories