Πάτρα: Ένταση για το αποτεφρωτήριο νεκρών στο ΒΙΟΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Νεότερη ενημέρωση 10.55′:

Εντός της αιθούσης που πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής οι κατοικοι του νοτίου διαμερίσματος, όπου ζητούν να επιδόσουν τις θέσεις τους και τις προτάσεις τους ενάντια στη δημιουργία αποτεφρωτηείου νεκρών στην περιοχή του ΒΙΟΠΑ.

Μάλιστα, δημιουργήθηκε και λεκτική αντιπαράθεση κατοίκων με μέλη της επιτροπής του Δήμου.

“Μη μας μετατρέπετε σε πολίτες τρίτης κατηγορίας”, τονίζουν οι κάτοικοι.

Νεότερη ενημέρωση 10.43:

Ένταση αυτή την ώρα έξω από το κτίριο του “Λαδόπουλου” στην Πάτρα, όπου αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για το αποτεφρωτήριο νεκρών, στην περιοχή του ΒΙΟΠΑ.

Κάτοικοι του νοτίου διαμερίσματος έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο και εναντιώνονται στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου στο διαμέρισμά τους.

Πρώτη ενημέρωση:

Ραντεβού στο κτίριο “Λαδόπουλου” δίνουν σήμερα οι κάτοικοι των συνοικιών του Νοτίου διαμερίσματος, προκειμένου να ζητήσουν από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου, που συνεδριάζει στις 10:30, να μην υλοποιηθεί η πρόταση της δημοτικής αρχής για δημιουργία αποτεφρωτηρίου σε οικόπεδο το οποίο βρίσκεται στο Βιοτεχνικό Πάρκο.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης που έχουν αποφασίσει οι εκπολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής περιλαμβάνεται για τις 10.00 το πρωί μηχανοκίνητη πορεία προς του Λαδόπουλου για επίδοση των θέσεων και των προτάσεων τους, αλλά και παράσταση διαμαρτυρίας την ώρα που θα συζητείται το θέμα.

“Να το φτιάξουν σε άλλο μέρος το αποτεφρωτήριο, μακριά από σπίτια και μαγαζιά, όπως και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές πόλεις”, λένε οι κάτοικοι, μέσω του Προέδρου τους, Α. Γκόλφη, ο οποίος μίλησε σήμερα στο PatrasTimes.gr.

Η Δημοτική Αρχή

“Θα είναι κατασκευή-‘στολίδι’ και περιβαλλοντικά άψογη”

«Θα είναι μία εγκατάσταση που θα τιμά με τον καλύτερο τρόπο τους ανθρώπους που φεύγουν από τη ζωή. Το κτίριο θα είναι πανέμορφο και απ’ έξω καταπράσινο», δήλωσε στο PatrasTimes.gr ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής Αρχής, Ανδρέας Αντωνόπουλος, δίνοντας απάντηση στις επερχόμενες κινητοποιήσεις των κατοίκων του ανατολικού διαμερίσματος, που αντιτίθενται στη δημιουργία αποτεφρωτηρίου νεκρών.

Επιπροσθέτως, ο κ. Αντωνόπουλος υποστήριξε πως, η εγκατάσταση θα αποτελεί “στολίδι” για την πόλη, ενώ θα είναι και περιβαλλοντικά άψογη.

«Δεν είμαστε μόνο εμείς. Είναι δεκάδες οι δήμοι σε όλη τη χώρα που θέλουν αποτεφρωτήριο νεκρών. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει και στην Πάτρα», συμπλήρωσε ο κ. Αντωνόπουλος.

Πηγή: patrastimes.gr

Σχόλια:

more recommended stories