Κόβουν το ρεύμα ακόμα και σε νοικοκυριά που χρωστούν λιγότερα από 1.000 ευρώ, γνωρίζοντας δεν έχουν την δυνατότητα να τα πληρώσουν, αφού απευθύνονται σε άτομα άνεργα ή σε ευπαθείς ομάδες. 

Η καταγγελία που έγινε στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ANT1 από γυναίκα κάτοικο της Πάτρας είναι χαρακτηριστική. Σύμφωνα με τα όσα είπε η Πατρινή, συνεργείο της ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα, χωρίς να την προειδοποιήσει, ενώ χρωστούσε 846 ευρώ. Η ίδια μολονότι πως είναι άνεργη, κατάφερε να επαναφέρει το ρεύμα στο σπίτι της, πληρώνοντας το 10%, όπως ορίζει το σχετικό καταστατικό και προχωρώντας σε διακανονισμούς.

Η είδηση, όμως, ότι η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε γυναίκα που ήταν άνεργη, την στιγμή μάλιστα που το ποσό δεν ξεπερνούσε τα 1.000 ευρώ, προκάλεσε αίσθηση. Αυτό, πάντως, που έχει προκαλέσει σύγχυση στους καταναλωτές και στους οφειλέτες της Πάτρας είναι αν υπάρχει κάποια επίσημη εντολή προς τα στελέχη της ΔΕΗ να μην κόβουν το ρεύμα σε νοικοκυριά που οφείλουν λιγότερα από 1.000 ευρώ.

Εκτός, αν η όποια απόφαση ανήκει στην διακριτική ευχέρεια των ανθρώπων της κάθε υποδιεύθυνσης της επιχείρησης, κάτι που έρχεται ασφαλώς σε αντίθεση με τα όσα ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος σε ανακοίνωση του, έκανε λόγο για πολιτικό «σαμποτάζ» εκ των έσω της ΔΕΗ…

Δείτε το βίντεο στο 1.49.17 εδώ.

patrasevents