Πάτρα: Άρχισαν οι… καθυστερήσεις για Κανακάρη και Μικρή Περιμετρική– Τμηματικά από τις αρχές του 2017 η παράδοση των έργων

Η υλοποίηση των εργασιών στις εργολαβίες της Μικρής Περιμετρικής και της Διάνοιξης της Κανακάρη, συζητήθηκαν σήμερα Τετάρτη, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και την συμμετοχή του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη. Όπως προκύπτει πάντως από τις δηλώσεις του κ. Κατσιφάρα πάμε για νέα καθυστέρηση των δύο έργων καθώς ο στόχος του τέλους του 2016 δεν φαίνεται πλέον να είναι εφικτός.

Την καθυστέρηση παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι: “Σταδιακά από τις αρχές του χρόνου θα αποδίδονται τμήματα”.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: “Η Περιφέρεια και ο Δήμος συζήτησαν διεξοδικά την πορεία υλοποίησης, τα τεχνικά προβλήματα στην παρούσα φάση καθώς και τα χρονοδιαγράμματα των δύο έργων με τον κ. Κατσιφάρα να υπενθυμίζει πως το ένα έργο συμπαρασύρει και το άλλο, κυρίως στους κόμβους Κουρτέση και Αγίας Σοφίας, όπου και συναντώνται οι βασικές οδικές αρτηρίες.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης ζήτησε να επιταχυνθούν οι εργασίες στις τρεις εργολαβίες που γίνονται από τον Δήμο και στη μία από την Περιφέρεια για να μην υπάρχουν και άλλες καθυστερήσεις.

Ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, όπως τονίστηκε είναι ενδεχόμενα ευρήματα από την πλευρά του Υπουργείου Πολιτισμού, τα οποία πρέπει να αξιολογούνται και να υποβάλλονται προς έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).

Στη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες και η μελέτη που έχει γίνει για την κατασκευή του σύγχρονου, λειτουργικού και ασφαλούς κόμβου στο σημείο συνάντησης των δύο υπό κατασκευή δρόμων (Μικρή Περιμετρική και Κανακάρη) με την Αγίας Σοφίας και την Εθνική Οδό.

«Τα δύο έργα ολοκληρωμένα θα αλλάξουν ριζικά την λειτουργία της πόλης. Τα οφείλουμε στους πολίτες της Πάτρας που τόσο έχουν υποφέρει από το κυκλοφοριακό τα τελευταία χρόνια. Έχουμε καθυστερήσει. Όμως θα παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη. Οι πόροι είναι διασφαλισμένοι. Στόχος για την ολοκλήρωση του συνόλου των δύο έργων με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι το 2017. Σταδιακά όμως από τις αρχές του χρόνου θα αποδίδονται τμήματα. Δεν είναι εύκολο τεχνικά, αλλά θα βρούμε τη βέλτιστη λύση» σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Το πρώτο έργο «Κατασκευή Οδού Κανακάρη» είναι συνολικού προϋπολογισμού 12.300.838,99 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας 2007-2013 και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Πατρέων.

Το δεύτερο έργο «Κατασκευή Μικρής Περιμετρικής Πατρών», ύψους 33.897.549,74 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και όταν ολοκληρωθεί θα δοθεί μια οδική αρτηρία μήκους 3,2 χιλιομέτρων με σύγχρονες προδιαγραφές.

Στη συνάντηση εκτός του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα και του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, συμμετείχε η Διευθύντρια της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» Άλκηστις Σταθοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού – Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής Παύλος Στάμος, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Διονυσία Μαράτου, στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, της ΕΥΔ/ΕΠ, των αναδόχων καθώς και μελετητές.

thebest.gr
Σχόλια:

more recommended stories