Οργή επικρατεί στον Δήμο σχετικά με τους βανδαλισμούς που έχουν γίνει στα δημοτικά κοινόχρηστα ποδήλατα.

Σύμφωνα με τα όσα τονίζουν τα περιστατικά πλέον δεν είναι μεμονωμένα, αφού ο τρόπος που γίνονται δείχνουν μεθόδευση και σύστημα. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι ο βανδαλισμός που έγινε τις προάλλες σε σταθμό κοινόχρηστων ποδηλάτων στο κέντρο της Πάτρας.

Άγνωστοι, όπως αναφέρουν πληροφορίες του patrasevents.gr, πήγαν με λοστούς και έσπασαν τη βάση που «κλειδώνει» τα ποδήλατα, καταστρέφοντας έτσι επί της ουσίας τον σταθμό και κλέβοντας δύο από αυτά. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία και υποβλήθηκε μήνυση κατ’ αγνώστων για κλοπή και φθορά δημόσιας περιουσίας.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Πριν λίγες μέρες μία κοπέλα, έχοντας πάρει ένα ποδήλατο του Δήμου χτύπησε άσχημα, αφού νωρίτερα κάποια ασυνείδητοι είχαν κλέψει τις βίδες που συγκροτούν τον τροχό του ποδηλάτου. Αποτέλεσμα ήταν όταν ξεκίνησε, να φύγει ο ένας τροχός και το κορίτσι να φέρει τούμπα.

Πλέον, δηλαδή, το όλο θέμα έχει περάσει από το επίπεδο των ζημιών και έχει φτάσει σε αυτό των κλοπών. Στην Μαιζώνος, πάντως, είναι πεπεισμένοι ότι κάποιοι δεν θέλουν το όλο σύστημα με τα κοινόχρηστα ποδήλατα, βλέποντας την μεγάλη ανταπόκριση που έχει από τον κόσμο και κάνουν ότι μπορούν για να καταστρέψουν και να προκαλέσουν βανδαλισμούς.

patrasevents.gr