Πάτρα:Σε επιφυλακή ο Δήμος για τις καταιγίδες που αναμένονται το τριήμερο – Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για την επερχόμενη κακοκαιρία

Σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα θα βρίσκεται από Σάββατο 16/01 έως Δευτέρα 18/01 ο Δήμος Πατρέων με 24ωρη επιφυλακή προσωπικού, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για ακραία καιρικά φαινόμενα σύμφωνα με το υπ. αριθμ. : 402/15.01.2016 Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την Γ.Γ.Π.Π.

Το Προσωπικό του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, και των Διευθύνσεων Καθαριότητας & Μηχανολογικού Εξοπλισμού , Περιβάλλοντος Ενέργειας & Πρασίνου  , Δ/νση Αρχιτεκτονικού Έργου – Η/Μ  , Δ/νση Έργων Υποδομής  , ΔΕΥΑΠ  , Δ/νση Πολεοδομικού – Κυκλοφοριακού

Σχεδιασμού & Δόμησης  , Τμήμα Διαχείρισης υλικού, θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση όποιον προβλημάτων δημιουργηθούν από την αναμενόμενη κακοκαιρία σε άμεση και στενή συνεργασία με την Π.Υ & Περιφέρεια.

Ο Δήμος Πατρέων συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και:

Βεβαιωθείτε ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι σας δεν είναι φραγμένα.

Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά.

Περιοριστείτε στις αναγκαίες μετακινήσεις.

Αποφύγετε την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους, εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ

Εγκαταλείψτε υπόγειους χώρους και μετακινηθείτε σε ασφαλές υψηλό σημείο.

Μη διασχίζετε χειμάρρους πεζή ή με το αυτοκίνητο σας.

Εγκαταλείψτε το αυτοκίνητό σας αν ακινητοποιήθηκε και ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.

Μείνετε μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια.

Μην πλησιάζετε σε περιοχές, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ ΠΑΓΕΤΟΥ

  • Αποφύγετε μετακινήσεις και χρησιμοποιείστε αντιολισθητικές αλυσίδες κατά την οδήγηση και να υπάρχει μεγάλη προσοχή σε σημεία που πιθανόν έχει δημιουργηθεί παγετός
  • Ντυθείτε με πολλά στρώματα από ελαφριά ζεστά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και φορέστε αδιάβροχες μπότες

Σε περίπτωση κινδύνου, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 – 112 .
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ

Αύριο στην Αχαϊκή πρωτεύουσα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες και ο καιρός θα δείξει το κακό του πρόσωπο σε όλη τη διάρκεια του 24ωρου.Βροχές προβλέπονται και για την Κυριακή 17 Ιανουαρίου. Δείτε εδώ

Η εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου θα είναι ιδιαίτερα κρύα για την Πάτρα και η θερμοκρασία θα ξεκινήσει από 9 και την Τρίτη από -1. Αναλυτική πρόγνωση των επόμενων ημερών εδώ

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στην πόλη των Καλαβρυτων τη Δευτέρα Δείτεεδώ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Από τα δυτικά η εισβολή του νέου κύματος κακοκαιρίας που φέρνει καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια αλλά και 8 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση. Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ:

Μεταβολή του καιρού από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, τους θυελλώδεις ανέμους, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις τοπικές χιονοπτώσεις.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

1. ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (16-01-2016)

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο, την Δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, την Ηπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και κατά περιόδους στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν στην Θεσσαλία, τις Σποράδες, στην υπόλοιπη Στερεά (από το απόγευμα στην Αττική), την Εύβοια, στην υπόλοιπη πελοπόννησο και κατά την διάρκεια της νύχτας σε όλη την υπόλοιπη χώρα.

Β. Οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 8 και βαθμιαία στα ανατολικά 9 μποφόρ.

Γ. Τοπικές χιονοπτώσεις αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά και σταδιακά στα ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κανετρικής μακεδονίας, της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και από το βράδυ σε πεδινές περιοχές της υπόλοιπης Μακεδονίας και Θράκης.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (17-01-2016)

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται αρχικά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, γρήγορα όμως θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και κατά διαστήματα στο Ιόνιο.

Β. Οι άνεμοι σταδιακά στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα στραφούν από βόρειες διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν.

Γ. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά του μεγαλύτερου μέρους της χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Κατά την διάρκεια της νύχτας πιθανόν να χιονίσει και στα πεδινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και των νησιών του βόρειου Αιγαίου.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (18-01-2016)

Α. Τοπικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Β. Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα πελάγη στα 8 μποφόρ.

Γ. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά όπου τη νύχτα κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Σχόλια:

more recommended stories