Πάτρα:Η παιδική χαρά της …τρομάρας! Δεν έχει ούτε τα …στοιχειώδη και την επισκέπτονται -αναγκαστικά- δεκάδες παιδιά

Σπασμένες κούνιες και επικίνδυνα σίδερα να κρέμονται από τα ελάχιστα παιχνίδια που έχουν απομείνει στον ακαθάριστο χώρο, είναι η εικόνα που παρουσιάζει η παιδική χαρά – τρόπος του λέγειν – στο Μπεγουλάκι της Πάτρας.

Η πυκνοκατοικημένη συνοικία που βρίσκεται ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο, στερείται μιας βασικής υποδομής που θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες για παιχνίδι δεκάδων παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας .

Η κατάσταση στην μοναδική παιδική χαρά της περιοχής είναι τραγική. Όσοι γονείς τελικά πάρουν (λόγω και έλλειψης επιλογών) την …γενναία απόφαση να επισκεφθούν το χώρο με τα παιδιά τους, σίγουρα δεν θα περάσουν ένα …ξέγνοιαστο και ευχάριστο απόγευμα.

Κι αυτό γιατί οι κίνδυνοι υπάρχουν παντού. Ξεκινώντας από τις κούνιες που έχουν σκουριάσει και έχουν σπάσει, μέχρι την τσουλήθρα που έχει διαλυθεί στο ψηλότερο σημείο της . Το καρδιοχτύπι μέχρι να κατέβει το παιδί από εκεί φθάνει σε έντονους βαθμούς.

Κι όλα αυτά σε μια περιοχή που είναι γεμάτη παιδιά που δεν έχουν κοντά στο σπίτι τους ένα χώρο για να παίξουν. Το πόσα πολλά είναι τα παιδιά που μένουν με τις οικογένειές τους στην περιοχή, μπορει εύκολα να το διαπιστώσει κανείς αν επισκεφθεί το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο που βρίσκονται μόλις λίγα μέτρα πιο μακριά από την παιδική χαρά.

Αν στην άθλια εικόνα των τριών ουσιαστικά παιχνιδιών προστεθεί η ζούγκλα από τα αγριόχορτα και η γεμάτη …αφοδεύσεις σκύλων άμμος γίνονται εύλογα αντιληπτές οι διαμαρτυρίες των γονέων. Όχι για τις επισκέψεις των τετράποδων στο χώρο αλλά για το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες τους θεωρούν ότι το σημείο είναι ιδανικό για να …ανακουφιστούν τα τετράποδα και κανείς να μην χρειαστεί να μαζέψει ο,τι αφήνουν πίσω.

Οι κοντινότερες εναλλακτικές λύσεις για τους γονείς που θέλουν να κάνουν μια βόλτα στην παιδική χαρά είναι στην περιοχή Ταραμπούρα, ένα χιλιόμετρο περίπου μακριά ή στην Εγλυκάδα 2 χιλιόμετρα απόσταση. Για κάποιον που δεν διαθέτει μεταφορικό μέσο… η βόλτα είναι απαγορευτική .

Το παιχνίδι στην… αλάνα λοιπόν για τα παιδιά μιας πυκνοκατοικημένης περιοχής έξω από το κέντρο της Πάτρας, δεν αποτελεί δεδομένο αλλά ζητούμενο…

Πηγή: thebest.gr
Σχόλια:

more recommended stories