Πάτρα:Έκαψε τρεις σημαίες και τον ψάχνει η αστυνομία – Βανδαλισμοί ξημερώματα της 25η Μαρτίου στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης-ΦΩΤΟ

Το ξημέρωμα της 25ης Μαρτίου στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης ο ιστός της δημαίας δίπλα από το μνημείο ήταν γυμνός και η γαλανόλευκη δεν κυμάτιζε, ενώ δεν υπήρχε ούτε ένα από τα στεφάνια που κατέθεσαν χθες εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τη νύχτα υπήρξε κινητοποίηση της αστυνομίας καθώς άγνωστοι έκοψαν τον ιστό της σημαίας και της έβαλαν φωτιά ενώ έκαψαν και τα στεφάνια.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την αστυνομία έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος αγνώστου για προσβολή εθνικών συμβόλων, καθώς στις 3.30 τα ξημερώματα έβαλε φωτιά και στις 3 σημαίες που ήταν παραπλεύρως του μνημείου.

ΦΩΤΟ

Επίσης,στόχος αγνώστων έγινε το λυόμενο ναίδριο του ιερού ναού Παντανάσσης Πατρών στην οδό Βότση και Αλεξίου Υψηλάντου, δίπλα από το ανοικτό πάρκινγκ αυτοκινήτων, τη νύχτα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστοι δράστες κατέστρεψαν τον ένα στύλο όπου τοποθετείται η ελληνική σημαία. Ο στύλος είναι λυγισμένος προς τα κάτω και λείπει η σημαία. Δίπλα κυματίζει και η Βυζαντινή σημαία με τον δικέφαλο αετό, την οποία οι δράστες δεν πείραξαν. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν και κάποιες ζημιές στα πλακάκια του μικρού ναού.

thebest.gr

Σχόλια:

more recommended stories