Είστε έτοιμοι να βγάλετε τις ψησταριές για να ψήσετε τα σουβλάκια σας, τα λουκάνικα σας και να πιείτε τις μπύρες σας και τα κρασιά σας, την Τσικνοπέμπτη;

Τον καιρό όμως τον ρωτήσατε; Η αλήθεια είναι ότι και να… χιονίζει ακόμα η Πάτρα θα μυρίζει από το πρωί τσίκνα γιατί οι Πατρινοί, φθάνοντας κοντά στην κορύφωση του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού, τηρούν κάθε χρόνο το έθιμο. 

Διαφορετικά όμως είναι να τρως το σουβλάκι σου απολαμβάνοντας την λιακάδα και διαφορετικά κάτω από τα υπόστεγα με ομπρέλα (χτυπάτε ξύλο). Ο καιρός λοιπόν σύμφωνα με το meteo, προβλέπει μάλλον το δεύτερο.

Συγκεκριμένα, η πρόβλεψη μιλά για συννεφιά και βροχή τις πρωινές ώρες, ενώ το μεσημεράκι θα υπάρξει μία πιο ασθενής βροχή για να γίνει πιο ισχυρή το απόγευμα.

Όσο για το βραδάκι την ώρα που η Γιαννούλα η Κουλουρού θα προετοιμάζεται για να κάνει τον γάμο της με δεκάδες καρναβαλιστές να την ακολουθούν, η καιρική πρόβλεψη μιλά για καταιγίδες.

Με λίγα λόγια τζίφος! Όμως είπαμε. Το κέφι των Πατρινών δεν έχει να κάνει με τον καιρό και το έθιμο αν μη τι άλλο θα τηρηθεί και φέτος. Αφήστε που με την τρέλα του καρναβαλιού και την τόση τσίκνα μπορεί να τρελαθεί και ο καιρός και να πέσουν και έξω οι προβλέψεις…

Ο καιρός της Τσικνοπέμπτης για την Πάτρα