Ο καιρός σήμερα (26/6) στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα

Ο καιρός στην Πάτρα (26/6) και τη Δυτική Ελλάδα

Σήμερα Τρίτη η κακοκαιρία στα δυτικά θα συνεχιστεί με έμφαση το κεντρικό και νότιο Ιόνιο, την δυτική-νοτιοδυτική Πελοπόννησο και την δυτική Αιτ/νια με κατά τόπους και κατά περιόδους ισχυρά φαινόμενα.

Ο υδράργυρος σε πτώση. Δεν θα ανέλθει άνω των 24-26oC και οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις όχι άνω των 3-4bf.

Στην Πάτρα αύριο Τρίτη αναμένονται κατά περιόδους ίσως και έντονα φαινόμενα μέσα στην ημέρα, , κυρίως στο 2ο μισό αυτής.

Ο υδράργυρος δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 3-4bf στρεφόμενοι από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες σε νοτιοδυτικούς παρόμοιας έντασης.

Για την Τετάρτη 27/6 στα δυτικά, σύμφωνα με τα μέχρι ώρας διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, αναμένονται έντονα κατά τόπους φαινόμενα, τις μεταμεσονύχτιες ώρες στα νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και κυρίως κατά την διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών στα περισσότερα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή με τους ανέμους να στρέφονται στο Ιόνιο σε πιο δυτικούς-νοτιοδυτικούς με εντάσεις στα 3-4bf.

Στην Πάτρα την Τετάρτη αναμένεται αρχικά βελτιωμένος καιρός στην πόλη με την αστάθεια να εντείνεται μέσα στην ημέρα και έτσι από τις μεσημβρινές και μετά ώρες η πόλη να συγκεντρώνει αυξημένες πιθανότητες για την εκδήλωση καταιγίδας. Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί αξιόλογα εκ νέου με τους ανέμους να πνέουν νοτιοδυτικοί στα 3-4bf.

Τάση Έως Τα Τέλη Της Εβδομάδας: Τα τελευταία δεδομένα δείχνουν να συνεχίζεται η αστάθεια με κατά τόπους έντονα φαινόμενα στα δυτικά ηπειρωτικά και την Πέμπτη το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ ουσιαστική βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Παρασκευή με σταδιακή άνοδο του υδραργύρου.

*Επιμέλεια Πρόγνωσης:Νικόλας Σερέτης Ρωμανός Πατρών & Για το www.meteoclub.gr: Nick-Stormlover

 

Σχόλια:

more recommended stories