Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της μεγάλης πορείας των Πατρινών – Θερμή υποδοχή και στο Αίγιο – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία που οργανώνει ο δήμος Πατρέων, από την αχαϊκή πρωτεύουσα μέχρι την Αθήνα, με σκοπό τη διεκδίκηση και την υλοποίηση μέτρων κατά της ανεργίας και στην οποία συμμετέχουν χιλιάδες πολίτες.

Συνεχής ενημέρωση:

21:45 Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της πορείας που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων κατά της ανεργίας και στην οποία συμμετέχουν χιλιάδες πολιτών.

Οι διαδηλωτές έφτασαν στην πόλη του Αιγίου από την Πάτρα με τα πόδια, όπου και θα διανυχτερεύσουν, λίγο μετά τις 8 το βράδυ.

Εκεί στην πλατεία Αγίας Λαύρας τους περίμενε ο δήμαρχος Δήμαρχο Αιγιάλειας Θανάσης Παναγόπουλος, φορείς συνδικάτα και εργατικά σωματεία της περιοχής, οι οποίοι επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στους διαδηλωτές.

Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Παναγόπουλος, ανακοίνωσε ότι ο ίδιος και ο δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς, θα συμμετάσχουν το πρωί της Δευτέρας στην κινητοποίηση κατά της ανεργίας.

Ακολούθησαν πολιτιστικές εκδηλώσεις με χορούς και τραγούδια.

Αυτή την ώρα οι διαδηλωτές κατευθύνονται στο Κλειστό Γυμναστήριο του Αιγίου, όπου θα διανυχτερεύσουν ενώ άλλοι, επιστρέφουν στην Πάτρα με λεωφορεία για να επιστρέψουν το πρωί της Δευτέρας στο Αίγιο, με τα λεωφορεία που αναχωρούν στις 7 το πρωί από την Ακτή Δυμαίων, στο ύψος του Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέα.

Δείτε φωτογραφίες από το Αίγιο, που δημοσιεύει ο 902.gr και του Δήμου Πατρέων.

Φωτογραφία της δημοσιογράφου του filodimos.gr Πέπης Σπηλιωτοπούλου

19.55: Μόλις έφτασαν στην πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο οι χιλιάδες διαδηλωτές από την Πάτρα, όπου εκεί θα γίνουν δεκτοί από τις τοπικές αρχές. Οι συμμετέχοντες στην πορεία θα διανυχτερεύσουν στην πόλη και το πρωί της Δευτέρας θα συνεχίσουν την πεζοπορία με τελική κατάληξη την Αθήνα.

19.27: Με ενθουσιασμό και χειροκροτήματα υποδέχτηκαν τους συμμετέχοντες στην πορεία αγώνα, εργατικά σωματεία, επαγγελματικοί και αθλητικοί σύλλογοι στις Καμάρες και τα Σελιανίτικα Αιγίου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση:

Στις Καμάρες τους διαδηλωτές υποδέχτηκαν το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου και ομάδα του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Ελλάδας οι οποίοι χαιρέτησαν την κινητοποίηση, δήλωσαν αλληλέγγυοι σ’ αυτόν τον αγώνα και αμέσως μετά ενσωματώθηκαν στην πορεία.

Στα Σελιανίτικα τους διαδηλωτές υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο Σελιανιτίκων, τα μέλη του Φιλοπροοδευτικού Ομίλου Σελιανιτίκων, καθώς και οι Αθλητικοί Σύλλογοι ‘Αθηνόδωρος’ και ‘Δόξα Αιγίου’. «Είμαστε στο πλευρό σας. Ο αγώνας αυτός είναι δίκαιος» δήλωσαν οι εκπρόσωποί τους, ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, τους ευχαρίστησε για την υποδοχή που έκαναν στους διαδηλωτές.

Η πορεία μετά από μια μικρή στάση στη Ροδοδάφνη, κατευθύνεται προς το Αίγιο, όπου θα τερματίσει στην πλατεία Αγίας Λαύρας. Εκεί θα υπάρξει υποδοχή από τον Δήμαρχο Αιγιάλειας Θανάση Παναγόπουλο, φορείς συνδικάτα και εργατικά σωματεία.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί

Πηγή: thebest.gr

Σχόλια:

more recommended stories